Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 26 Şubat 2024 231 Görüntüleme

TAKSİCİLER MAZOT FİYATLARINDAN YAKINDI: BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ SİFTAH BİLE YAPAMIYOR

SERRA TAYLAN/HARPUTTİMES

Akaryakıta günden güne zam geliyor. Akaryakıt zamları demek, iğneden ipliğe her kaleme zam gelmesi anlamına geliyor.Akaryakıt zamlarından etkilenen sektörlerin başında nakliye ve ulaşım hizmetleri geliyor. Özellikle taksiciler sürekli artan fiyatlar karşısında gelir gider dengesi sağlayamadıklarını belirterek zamlardan şikayetçi oldular.

HARPUTTİMES HABER’e konuşan taksi şoförleri fiyatların yüksekliğinden çok istikrarsızlığından şikayetçi olduklarını söylediler. Fİyatların her gün değişmesinin bütün ürünlere zam yapılacağı manasına geldiğini aktaran taksiciler gelen zamlardan sonra müşterilerinin azaldığını ifade ederek yetkililere sabit fiyat çağrısında bulundular.

MAZOT FİYATLARI BELİMİZİ BÜKTÜ

20 yıldır taksicilik yapan Nihat Özdemir mazot fiyatlarının yüksekliğinin her sektörde olduğu gibi taksicileri de zora soktuğunu söyledi. Bir çok taksicinin siftah yapamadığını ya da iş bırakmak zorunda kaldığını ifade eden Özdemir şunları söyledi:

”Mazot bizi çok etkilemiş.20 yıllık şoförüm.Mazottan dolayı çok sıkıntı çekiyoruz. Müşterimiz azaldı. Ne yapacağız bilmiyoruz. Mazot fiyatlarının düşmesini istiyoruz. Sadece taksici için değil. Köylü için de geçerli, otobüs için de geçerli , minibüs için de geçerli. Mazot fiyatları belimizi büküyor.  Mazot fiyatları belimizi büktü Ülkenin bel direği mazot. Mazottan dolayı bazı arkadaşlarımız işi bırakıyor. İşleri iyi olmayn  kenar köşe dıraklarda çalışan arkadaşlarımız var. Öyle arkadaşlarımız var ki siftah yapmadan evlerine gidiyorlar. Mazot pahalı olduğu için. Taksi fyatları indi bindi ücretleri İstanbul ile aynı. Bindi-indi 90 lira, açılış 30 lira, km de 26 lira atıyor. Ama bunu mecburiyetten yapıyoruz.

10 BİN LİRA MAAŞ ALAN BİRİSİ NASIL TAKSİYE BİNSİN?

Mazot pahalı olduğu için. Vatandaşa da hak veriyoruz. Biz de haklıyız. Öyle insan var ki 10 bin lira emekli maaşı alıyor. 10 bin lira alan insan nasıl taksiye binsin. Mazot sabit kalsa biz de fiyatı sabit bırakacağız. Bu hükümet başa geleli beri insanlar per perişan. İlk bir dönem çok iyiydi. Ben kötü bir şey söylemiyorum. Ben geldim burada çalışayım ki evime ekmek götüreyim. Doğruları konuşuyorum. Adam zoru vermiş mazota. Neden? İnsanlar mecburen alacak. Mazota zam, sigaraya zam, içkiye zam, gıdaya zam. Herşeye zam. İnsanlar aç kalacak yoksa. Mecburen alıyorlar. Çünkü günümüzde her şey mazotla dönüyor. Ortada görünüyor. İnsanlara yazık günah. İnsanları kandırıyorlar, seçimden seçime geliyorlar:’bize oy verin düzelecek’ diyorlar. İnsanlar da veriyor oylarını.Seçim bitiyor. İnsan sonra başlıyorlar zamlara.

GELİR GİDER DENGEMİZ ALT ÜST DURUMDA. KAZANCIMIZ GİDERİMİZİ KARŞILAMIYOR

Elazığ’da taksi şoförlüğü yapan Feramuz Çiftçi :’’ Akaryakıta gelen zamlar bizi bayağı etkiledi. Bütün taksicileri etkiledi. İşlerimiz düştü.  İş yok güç yok. Arabaların parçaları pahalı. Sanayiye gidiyoruz. Giderlerin altından çıkamıyoruz. Geçim sıkıntısı bayağı zorlaştı. Hayat şartları zorlaştı. Nasıl anlatayım? Bir ekmek 8 lira oldu. Bu devirde kıt kanaat geçiniyoruz. Gelir gider dengemiz alt üst durumda. Araç muayeneleri yine öyle. Kazancımız alacağımızı karşılamıyor bu durumda. Alacağımız araba parçalarını karşılamıyor. Bir araba parçası, tamiratı ağacın başına çıktı. Bize öze bir fiyat verilsin istiyoruz. Taksimetre açılışlarına biraz daha zam yapılsa beki doğruluruz. Ama vatandaş açısından da düşünmek lazım. ‘’dedi.

MAZOT FİYATLARI EN BÜYÜK SIKINTIMIZ.BİR GÜN ALDIĞIMIZI ERTESİ GÜN AYNI FİYATA ALAMIYORUZ

Emekli maaşıyla geçinemediği için 4 ay önce taksiciliğe başlayan Sedat Kafdağlı  da,  akaryakıt zamlarından şikayetçi. Kafdağlı geçinebilmek için binbir umutla başladığı taksicilikte de kazanamadığı için büyük sıkıntılarla başbaşa kaldığını ifade etti.

”Ben 4 aydır çalışıyorum. İşlerimiz devamlı düşüyor. Ben 4 ay önce günde 5-6 işe giderken şimdi ancak 2 işe gidebiliyorum. Müşteri yok. Gelen müşteri de pazarlık yapıyor. Müşteri sıkıntımız var. Zaten müşteri de yok. Mazot fiyatları en büyük sıkıntımız. Günden güne artıyor. Bir aldığımız yakıtı ikinci gün alamıyoruz. Depoyu dolduramıyoruz.Bayağı etkileniyoruz. Derdimiz sadece yakıt da değil. Her şeye zam geldi. Çok sıkışık durumdayız. Yapacak bir şeyimiz yok.Emekliyim. Emekli maaşıyla geçinemediğim için taksicilik yapıyorum. Ancak taksi kazancım da beni geçindirmiyor. Bu pahalılıkla baş etmemiz çok güç ” dedi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com