Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 27 Şubat 2024 181 Görüntüleme

BAŞKAN ADAYI DOĞAN: “ADAY OLMAMIZIN EN BÜYÜK NEDENİ KEBAN’ININ ÇOK GERİLERDE BIRAKILMASI”

Zafer Partisi Keban Belediye Başkan Adayı Mustafa Doğan belediye başkanı olacağı taktirde gerçekleştireceği projelerini anlattı. Harput Times habere konuşan Doğan, “Yıllarca Keban’da görev yapanlar ilçeyi köye çevirdiler bizler ise eskiden eyalet olan ilçeyi bir il gibi geliştireceğiz.” dedi. Keban ilçesinin doğal zenginliklerinin değerlendirilerek vatandaşlara ciddi manada maddi gelir sağlanacağını vurgulayan Başkan Adayı Doğan,  “ İlçemize baraj getireceğiz demiyoruz çünkü baraj zaten var biz var olanı değerlendirerek hem belediyemize hem ilçe halkımızı zenginleştireceğimiz söylüyoruz. Bunlar çok uçlarda olan şeyler değil var olanı değerlendirmeye bileceğiz. “ ifadelerine yer verdi.

BİZ İLÇEYE BARAJ GETİRECEĞİZ DEMİYORUZ VAR OLAN ZENGİNLİKLERİ DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Keban İlçesinden aday olmasının en büyük gerekçelerinden birinin ilçenin gelişmemesinden kaynaklı olduğunu  belirten Başkan Adayı Doğan, Fırat Nehri’nin güzelliklerinden faydalanarak ilçenin en büyük turizm noktalarından biri haline getirilebileceğini vurguladı.

Başkan adayı doğan açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi :

“Keban’dan aday olma gerekçemiz Keban’ın çok gerilerde bırakılması, Keban’ın hak etmediği koşullarda yönetildiğini görmüş olmamız, Kebanlıların hakkıyla büyümediği, yaşamadığı, yaşatılmadığını görmemiz ve yöneticilerin zengin olduğu Kebanlıların ise fakir olması zorumuza gitti. Keban’da yaşanan koşullar, Keban’a  yakışmayan koşullar, Fırat Nehri’nin özelliklerini ve gücünü kullanmamaları bizleri gereğinden fazla rahatsız etmiştir. Bununla ilgili biz de kendimizi burada görevli hissettik. Bu görevimizi yerine getirmek için elimizden geleni yapmak için aday olduk . Keban hiçbir partinin oyuncağı değildir, olmamıştır, olmamalıdır. Şu anda baktığımız zaman Kebanlı insanların elbirliğiyle Keban’ı çok güzel bir ilçe haline getireceğini örnek bir ilçe olacağını düşünerek yola çıktık. Kazanılmayacak bir yarışta değiliz. Kazandığımız zaman da iddialarımızın arkasında duracağız ve orada para dağıtmayacağız hepinizi para sahibi edeceğiz. Bunu da iddialarımızla ve ideallerimizle gerçekleştireceğiz.” dedi.

KEBAN KÖYLERDEN AŞAĞI BİR DURUMA DÜŞÜRÜLDÜ

Eskiden eyalet olan ilçenin artık köylerden daha  kötü bir duruma geldiğini belirten Doğan, önceliklerinin ilçeye gelecek olan  turistler için bir konaklama alanı oluşturulması ve ulaşımın kolaylaştırılması olacağını belirtti.

İlçeyi turizme kazandırarak tüm ilçe halkına ekonomik gelir alanı sağlayacağını bildiren Doğan, öğrencileri ve yaşlıları da unutmadı.

Doğan sözlerine şöyle devam etti;

“Keban’a gelen insanların konaklama yapmaması, otel ve pansiyonların olmaması bizi çok rahatsız etmiştir. Burada öncelikle konaklamayı sağlayıp turistleri çekeceğiz. Çünkü tarih öncesinde eyalet olan bir yerin şu anda ilçe bile olmadığını görüyoruz. Köylerden daha aşağı bir duruma düşürüldü. Yollar ciddi bir sorun Keban’da. Önceliğimiz yollar olacak insanların ulaşımını sağlamak zorundayız. Keban’da örnek ilçelerin içerisinde bulunduğu tek tip tahtadan evler görselini koyacağız ve esnaflarımıza aynı zamanda destek çıkacağız. Keban’da 55 yaş üstü Keban vatandaşları, Keban’da ikamet eden herkese ücretsiz taşıma imkanı sağlayacağız. Ben 65 yaşa her zaman karşıyım çünkü insanlar 65 yaşından sonra dışarıyı fazla kullanmıyorlar ama 55 yaşından sonra rahatlıkla kullanabilirler. Öğrencilerimizi Türkiye’nin neresinde olursa olsun Keban’da ikamet ediyorsa Keban Belediyesi olarak destekleyip bunlara burs imkanları sunacağız. Kitap ve benzeri desteklerimiz de olacak. Kebanlıların layık olduğu düzende yaşaması için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Yollar konusuna gelince bu çok önemli. Bir kereye mahsus yapacağız, bizden sonraki dönemlerde devam edeceğini kesinlikle iddia ediyorum, dile getiriyorum. Buna herkes şahit olacaktır.” dedi.

İŞ İMKANLARINI ARTTIRIP YEREL ESNAFI DESTEKLEYECEĞİZ

Seçildiği takdirde ilçede konaklama tesisleri ve mesire alanları oluşturacağını belirten Doğan, aynı zamanda yerel esnafın belini kıran Süper Marketler ile de mücadele edeceklerini belirtti. En büyük hedeflerinden birinin yerel esnafı kalkındırmak olduğunu vurgulayan Doğan;

“İş imkanları konusuna gelince Keban’da şu anda sadece balıkçılık yapılıyor. Bunu arttıracağız, daha fazla bir hale getireceğiz ve bunun dışında Keban’da turistlerimiz geleceği için konaklama sistemleri getireceğimiz için ve kıyı bölgesinde mesire alanları yapacağız.  Mesire alanları içerisinde restoranlar, çay bahçeleri, çalışma esnasında tabii ki güvenlik personellerimizin olması gerekiyor. Burada da bize abartısız söylüyorum yüzlerce genç gelecek. Zaten bunlar ister istemez iş imkanları ayrı şekilde işletme sahipleri olacaklar. Önceliğimiz Keban insanlarının bu işlerde yer almasını istiyoruz. Ayrıca baktığımız zaman kurumsal bütün esnaflara biz dur diyeceğiz.  Biz zaten kötü giden her şeye dur demek için gelmiştik. A101,  Bim, Şok gibi marketlerin ruhsatlarını iptal etmeye kadar gidip, yerel esnafı ayakta tutmak için elimizden geleni yapacağız. Çünkü baktığımız zaman buralar yerel esnafları tamamen yok ediyor, köreltiyor. Sadece burada çalışan esnafları asgari ücrete mahkum etmeye çabasındalar.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com