Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 29 Şubat 2024 139 Görüntüleme

İYİ PARTİ’DEN AK PARTİ’YE GEÇİŞ YAPAN ÜYELERDEN İYİ PARTİ İL BAŞKANLIĞINA CEVAP ÇOK GECİKMEDEN GELDİ

Geçtiğimiz günlerde İyi Parti’den Ak Parti’ye geçiş yapan kadroların gündeme gelmesi ile birlikte  İyi Parti Elazığ İl Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada geçiş yapan üyelerin yönetim tarafından görevden alındığını ve bu üyelerin partiye aykırı davranışlar içerisinde bulundukları beyan edilmişti. Geçiş yapan üyelerin içerisinde  üst düzey parti yöneticisi, İl Başkan Yardımcıları ve kurucu üyelerin de bulunması kamuoyunda dikkat çekmişti.

İyi Parti İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya çok geçmeden eski  İl Başkanı yardımcılarından ve kurucu üyelerden  cevap geldi. Konuya açıklık getirmek üzere yaptıkları ortak basın açıklamasında iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten üyeler partiden ihraç edilmediklerini, kendilerinin ve arkadaşlarının hür iradeleri ile istifa ettiklerini belirttiler.

Yapılan ortak basın açıklamasında başlıklar şu şekilde;

BİZLERİN 6 YILDA 32 BİN YAPMIŞ OLDUĞUMUZ SEÇMEN SAYISINI 8 BİNE DÜŞÜRMELERİ BASİRETSİZLİKLERİNİN KANITIDIR

27.02.2024 Salı günü Elazığ İyi Parti İl Başkanlığınca hakkımızda yapılan asılsız açıklamalara istinaden bizlere zorunlu olarak cevap hakkı doğmuştur. İyi Partinin kuruluşunda aktif görev alan İl Kurucular Kurulu ve Kurucu Üyeleri hakkındaki bu yalan yanlış açıklamalar tarafımızca lafügüzaf olarak karşılanmıştır. Bu dayanıksız ve mesnetsiz ithamlar  bizlerin 6 yılda  32 bin yapmış olduğumuz seçmen sayımızı 8 bine düşürerek nasıl bir amacın, nasıl bir basiretsizliğe düştüklerinin en temel ispatıdır. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz sözünün en belirgin örneğidir. Ben ve birlikte hareket ettiğimiz arkadaşlarımızdan hiçbiri parti tüzüğüne aykırı bir eylem de bulunmamışlardır. Bahsi geçen hiçbir arkadaşım disipline verilerek partiden ihraç edilmemiştir. Tüm arkadaşlarımız kendi hür iradeleri ile nasıl ki 6 yıl önce İyi Parti’ye üye olmuşlarsa şimdide bu süreçte istifa ederek Ak Parti üyesi olmuşlardır. Özellikle 105 kurucu üye ve toplamda 705 üyenin tamamı 2023  Aralık ile 2024 Şubat ayı içerisinde partilerinden ayrılmışlardır. Bu bilgeler gerek yüksek seçim kurulunda, İyi Parti’nin kayıtlarında, gerekse Ak Parti’nin kayıtlarında mevcuttur. Kaldı ki son genel seçimde şahsım ve üye arkadaşlarımız İyi Parti seçim koordinasyon merkezlerine gidip görev yapmışız ve 1. Sıra Milletvekili Adayımız için ev toplantıları tertip etmişiz. Bunun içindir ki manasız iftiraları çamur at izi kalsın olarak görüyoruz. Lakin o çamur önce atanların ellerini kirletecektir. Zaman en iyi ilaçtır önümüzdeki seçimlerde kimin haklı olduğunu hep birlikte göreceğiz.

MADEM BİZ İHRAÇ EDİLDİK DİĞER ÜYELERLE NEDEN İLGİLENİLMEDİ?

Aynı zamanda diyelim ki mevcut yönetim partiden ihraç edilmişti bizim ile birlikte Ak Partiye katılım sağlayan üyeler de mi ihraç edilmişti? Madem bu kadar duyarlı bir parti kadrosu ile karşı karşıyayız neden bu kadar üye takip edilmedi ve ilgilenilmedi? Daha önceki açıklamamızda da dile getirdiğimiz gibi  bizler yönetimde olduğumuz süreçte de olmadığımız süreçte de tüm kadrolarımızla yakından ilgilenirken aynı hassasiyeti genel merkezden görmemek, sorun ve taleplerimizin dikkate alınmaması kendi kararlarımız doğrultusundan partiden ayrılmamıza neden olmuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com