Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 1 Mart 2024 266 Görüntüleme

RECEP CEYLAN’DAN ELAZIĞ’IN SORUNLARINA DEVA OLACAK PROJELER

DEVA Partisi Belediye başkan Adayı Recep Ceylan’dan Elazığ’ın sorunlarını çözecek büyük projeler…

Elazığ’ın sorunlarına DEVA olacak iddialı projelerle seçim yarışına giren Belediye Başkan Adayı Recep Ceylan, yıllardır Elazığ’ın her mahallesini karış karış gezdiğini, esnaf ve vatandaşlarla görüşerek sorunları tek tek not aldığını söyledi. Elazığ’ın yıllardır çözülemeyen kamburlaşmış sorunlarının çözümü için uzman bir ekiple beraber çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve projeler ürettiklerini ifade eden Recep Ceylan: ‘’ Şehrin makyajlanmış göstermelik çalışmalara değil, vatandaşa rahat bir nefes aldıracak çözüm odaklı projelere ihtiyacı var. Ben her şeyden önce vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek projeler için çözüm adresi olmaya geliyorum.’’ Dedi.

PROJELERİMİZ ALELACELE DEĞİL, TİTİZ BİR ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ

Seçim yarışına iddialı projeler ve iyi analizlerle giren Recep Ceylan inşaat sektöründe ve kentsel dönüşüm alanında uzman. Depremlerle yorulan Elazığ’da inşaat, kentsel dönüşüm gibi konularda çok büyük sıkıntılar olduğunu kaydeden Ceylan, Elazığ’ın İmar planında da değişiklikler yapılması gerektiğini söyledi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ

Elazığ’ın yaşanan depremlerden sonra hasar alan ve yorgun binalarla dolu bir kent haline geldiğini belirten Ceylan bu konuda güçlü bir fizibilite çalışması yaptıklarını söyledi. Kentsel dönüşüm konusunda yerel yönetimin vatandaşların önünü açacak çalışmalar yapması gerektiğini ifade eden Ceylan: ‘’ Şehrimiz son 4 yıl içinde büyük depremlerle sınandı. Yıkılan bina sayımız şükürler olsun ki az oldu. Ancak görünenin ardında binlerce bina hasar aldı. Yine bir o kadar bina da depremlerden dolayı yoruldu. Güçlenmesi ya da yeniden yapılması gerekiyor. Yerel yönetimlerin hem imar planları ile hem de rezerv alanların tespiti konusunda vatandaşlara destek vermesi gerekiyor. Bizler bu konuda çok önemli çalışmalara imza attık. İnşallah seçim sonrasında talibi olduğumuz görevi devraldığımızda bu alandaki çalışmalarımızla vatandaşlarımızın yüzünü güldüreceğiz.’’Dedi.

DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIMIZ DA EV SAHİBİ OLABİLECEKLER

Ceylan Sosyal konut projesi ile ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı:

‘’Sosyal konut yıllardır dar gelirli ailelerimizin gündemine biliyorsunuz. Ancak yapılan konutlar taahhüt edilen rakamdan çok uzakta. Bizler kimliğine, ideolojisine düşüncesine bakmadan gerçekten ihtiyacı olan vatandaşlarımıza uygun koşullu sosyal konut müjdesini veriyoruz. Bu bir yerel yöneticinin yapması gereken işlerin başında geliyor. Ülkemiz gibi şehrimizde de yaşanan bir konut sıkıntısı var. Bu alanda yaptığımız çalışmaları hayata geçirdiğimizde, bir çok dar gelirli vatandaşımız artık bir ev sahibi olabilecekler.’’

 

ELAZIĞ’IN KRONİK SORUNU HALİNE GELEN TRAFİK KARMAŞASINA SON VERECEĞİZ

‘’Şehrimiz yeniden yapılanma sürecinde. Yeni mahallelerimiz kuruluyor. Yıllar öncesinden gelen imarlaşma sorunu cadde ve sokakların kullanılırlığını büyük ölçüde azaltmış durumda. Burada şunu özellikle belirtmek istiyorum. Halkın kaynaklarını halkın en iyi şekilde yararlanabileceği şekilde kullanabilmektir aslolan. Bizim önceliğimiz de bu. Göz boyayan ama aslında gerçek manada iş görmeyen projeler değil, realist yaklaşımlarla çözüme odaklı projelerle geleceğiz. Bana göre şehrin imarlaşmadan sonraki en büyük sorunu yıllardır çözüme kavuşturulmayan trafik keşmekeşi.Bu artık kronik bir hal almış durumda. Her yağmurda sular altında kalan, ya da kazaların odak noktası olan alt geçitler ne yazık ki bu trafik sorununu çözmeye yetmiyor. Bizler inşallah ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde bu sorunları çözeceğiz.’’

 

BİR BİNA YIĞININDAN ÖTE BİR CENNET ŞEHİR OLACAK ELAZIĞ

Toplumun her kesiminin ve her yaş gurubunun ayrı ayrı sosyal ihtiyaçları var. Bunu göz önünde bulundurmak gerekir. Bu anlamda özellikle kadınlarımız ve gençlerimiz için özel çalışmalarımız olacak.

Kentleşmenin en büyük dezavantajlarından birinin doğal yaşamdan uzaklaşmak olduğunu kaydeden Başkan Adayı Ceylan, yerel yönetimler olarak bu sorunu minimuma indirecek, insanları şehir yaşamının keşmekeşliğinden uzaklaştırarak rahat nefes alabilmelerine olanak sağlayacak ‘Yeşil Alan’ lar konusunda da ciddi çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Bu anlamda mevcut yeşil alanlar konusundaki ilk hedeflerinin 2 misline çıkararak, Elazığ’ı  daha yaşanabilir bir kent haline getireceklerini belirten Recep Ceylan şunları söyledi: ‘’ Elazığ hızla büyüyen bir şehir. Bunu sadece binaların yükselmesi olarak algılamıyoruz. Bizler için mutlu şehirler yaratmak birincil amaç olacak. Mutlu şehir yaşanabilir huzur alanlarının artması ile mümkündür. Bu nedenledir ki yeşil alanların arttırılması konusunda ısrarlı olacağız. Kadınıyla, genci ile, yaşlısı ile bireysel ya da ailece insanlarımızın dinleneceği, huzur bulacağı alanlar yaratacağız.’’ Dedi.

BELEDİYECİLİK HAYAL SATMAK, GÖZ BOYMAK DEĞİLDİR. MUTLU İNSAN MUTLU KENT DİYECEĞİZ

DEVA Partisi Elazığ belediye başkan Adayı Recep Ceylan bir belediyenin kaldırım yıkıp yapmak, aynı yerleri defalarca onarmak veya sadece çiçek ekmekle mükellef olmadığını söyledi. ‘’Belediyecilik demek devletin yereldeki şefkat eli olmak demektir’’. Bu anlayışla çalışacağız. Projelerimiz sadece bir kesimi değil, toplumun her kesiminin ihtiyaçlarını karşılamak, onların memnuniyetini kazanacak projelerdir’’ dedi.  Kentsel dönüşümden yeşil alanlara, trafik sorunundan sanata, kültürel faaliyetlerden istihdama kadar birçok konuda özel ve realist projelerle belediyecilik yapacaklarının altını çizen Ceylan sözlerine şöyle devam etti: ‘’ Günlük hayatın zorluklarını yaşayan insanlarımız özellikle son birkaç yıldır ekonomik krizin pençesinde geçim mücadelesi veriyor. Evinin kirasını ödemekte zorlanırken, çocuğunun eğitimine bütçe ayıramıyor. Ulaşım gibi zaruri bir ihtiyaç bile insanlarımız için büyük bir külfet haline gelmiş. Anneler çocuklarını kreşe götüremiyor. Öğrenciler ders çalışabilecek kitaplara ulaşamıyor. Biz gerçek bir belediyecilik yapmaya geliyoruz. Annelerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için kreşler açacak, kadınlarımız için bir meclis kuracağız. Söz kadınlarda diyeceğiz.

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİN HER ZAMAN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ

İhtiyaç sahibi ailelerin yeni doğan bebekleri için 1 yıla kadar bez ve mama desteği vereceğiz. Bebeğine mama alamayan ailelerimize destek olacağız.

Çocuğunu sünnet ettiremeyen bir babaya, evlenmek isteyen genç çiftlerimize destek olacağız. Onların yüzleri gülsün diye Sünnet, düğün, taziye ve özel gün kutlamaları gibi organizasyonlarda dar gelirli ailelerin kullanımı için sosyal tesis kuracağız..

Sanatla şehrimizi buluşturacak, yerel sanatı ulusal ve uluslar arası arenaya taşıyacak çalışmalar yapacağız. Şehrimizin tüm zenginliklerini festivallerle,  organizasyonlarla dünyaya tanıtacağız.

DEVA Partisi Belediye Başkan Adayı Recep Ceylan, çok büyük projeler ile Elazığ’ı kalkındıracak, sorunlarını çözecek çalışmalarla bu seçimde Elazığlıların gönlünü fethedecek……​

•​24 saat açık şehir kütüphanesi kuracağız.

•​Hanımlar meclisi kuracağız.

•​Sünnet, düğün, taziye ve özel gün kutlamaları gibi organizasyonlarda dar gelirli ailelerin kullanımı için sosyal tesis kuracağız.

•​

•​Uyuşturucu madde kullanan bireyleri kötü alışkanlıklarından uzaklaştırmak  için rehabilitasyonmerkezleri açacağız, özellikle gençleri bu merkezler aracılığıyla bilgilendireceğiz.

•​Çocuk kreşi ve gündüz bakım evleri açacağız.

•​Yerel sanatı özendiren ve sanat üreten çeşitli halk geceleri, yöresel sanat festivalleri eğitimi ve programı düzenleyeceğiz.

•​Gençlerin belediyenin kültür ve sanat aktivitelerinden 25 yaşına kadar ücretsiz yararlanmasını sağlamak için kültürlü genç kart uygulamasını hayata geçireceğiz.

•​Halk günleri düzenleyeceğiz.

•​Gençlik meclisi, kadın meclisi, muhtarlar meclisi, çocuk meclisi vb. karar ve müzakere organları ile şehirde etkin ve demokratik bir yönetişim mekanizması kuracağız.

•​Şehrin merkezindeki otopark sorununu çözeceğiz.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

ELAZIĞLI GENÇLER RİZE’DE

ELAZIĞLI GENÇLER RİZE’DE

Tema Tasarım | Osgaka.com