Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 7.03.2024 1205 Görüntüleme

ŞEVVAL İLKAY ŞAMLI’NIN KALEMİNDEN

ÇOCUKLUK ÇAĞI HİPNOZLARINDAN KURTULABİLMEK

Merhaba Dostlar,

En son yazımda sizlere Silva Zihin Eğitim Metodunu anlatmaya başlamıştım. Beynimizin farklı frekanslarda titreştiğini söylemiştim. Beyin yüksek frekansta çalıştığında ise vücut toksin üretmeye başlıyor demiştim… alışveriş paketini kasada bırakmayan dostlar hatırlayacaklar eminim. ☺️

Yukarıda gördüğünüz tablo Beyin Evrim Skalasıdır. Bedenimiz, beynimiz, zihnimiz ile ilgili kavramları göstermektedir. Yataydabeyin dalgaları, frekans değerleri, bilinç seviyelerini, dikeyde ise beden, beyin ve zihnin içinde bulunduğu halleri ifade eder.

Mavi renkli bölümde Beyin Beta (14-21Hz) Frekansında, Beden beş duyu algısı verileriyle zaman ve mekân kısıtlılığı içinde, Zihin ise dışsal bilinç seviyesindedir. Hepimiz günlük yaşam telaşesi içindeyken burada Beta Frekansındayızdır. Beyin modern çağın getirdiği baskı nedeniyle sol lobu daha aktif bir şekilde kullanmaktadır. Sağ tarafı baskın olan insanlar zekalarına atfedilen küçültücü sıfatlarla anılmak durumunda kalmaktadırlar maalesef.

Yeşil renkli bölümde ise Beyin Alfa (7-14 Hz) Frekansında, Bedenzaman ve mekân kısıtlamasının olmadığı Kuantum Dünyasında, Zihin ise içsel bilinç seviyesindedir. Hayal kurarken, uykuya dalmadan hemen önce ya da uyanmak üzere iken yani tam anlamı ile uyanık değilken burada yani Alfa Frekansındayız. Hatırladığımız tüm rüyaları bu alanda iken görürüz. İlk süt dişlerimiz dökülüp ergenliğe girene kadar beynimiz bu alanda her iki lobunu eşit bir şekilde kullanmaya devam etmektedir. En özgür, en yaratıcı olduğumuz zaman dilimidir.

Kırmızı renkli bölümde ise Beyin Teta (4-7 Hz) Frekansında, Bedenve Zihin derin bilinç seviyesindedir. Bu alan oldukça önemli bir alandır. 1-1.5 yaşımızdan ilk süt dişlerimiz dökülene kadar bu alandayız. İleriki yaşlarımızda önümüze problem olarak çıkacak kısıtlayıcı inançlarımız bu dönemde yakın çevremiz tarafından bir nevi hipnotize edilircesine bilinç dışımıza kaydedilir. Mantık çıkarımı yapacak yaşta olmadığımız için gördüklerimiz, duyduklarımız, hissettiklerimiz hatırlamakta zorluk çekeceğimiz şekilde bilinç dışımıza kaydedilir. Beyin bu alanda iken birçok cerrahi işlem anestezi ihtiyacı olmadan gerçekleştirilebilir.  

Siyah renkli bölümde ise Beyin Delta (4 Hz ve altında) Frekansında, Beden ve Zihin en derin bilinç seviyesindedir. Uykumuzun en derinyerinde, anne karnında ilk titreşimi, ölmeden önce son titreşimi verdiğimizde bu bilinç seviyesindeyizdir. Delta kapısından bu hayata girer ve yine zamanı gelince aynı kapıdan çıkar gideriz.

İnsanların çok küçük bir yüzdesi olan dâhiler, her iki beyin lobunuda yani mantıksal, objektif sol lob ile sezgisel, subjektif sağ lobubirlikte kullanarak büyümüş insanlardır. Einstein’ın lise öğretmeninkendisi için “Kafası Fiziği asla alamayacak” şeklinde bir yorum yaptığı bilinir. Dâhiler beyinleri Alfa Frekansı seviyesinde iken birçok buluşun anahtar fikrini keşfettikleri gibi çaresiz kaldıklarında çözümleri de yine aynı frekans seviyesinde bulmuşlardır.

Bu yetenek aslında bütün insanlarda olmasına rağmen bir şekilde unutturulmuştur. İşte Silva Zihin Eğitimi Metodu ile beynin yüksek titreşimli Beta frekansından bilinçli bir şekilde daha düşük frekanstaki Alfa frekans seviyesine girmesi tekrar öğretilir ya da hatırlatılır.

Hangi yaşta olursanız olun Silva Zihin Eğitim Metodu ile bu yeteneğinizi hatırlayarak, kendi özünüzle daha kaliteli bir ilişki kurabilirsiniz. Başta sağlık sorunları olmak üzere birçok sıkıntınıza çözüm bulabilirsiniz. Yaşamınızın anlamı ve hedefini keşfedebilirsiniz. Birlikte hep daha iyiye, esen kalın dostlar.

Şevval İlkay Şamlı

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com