Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 17 Mart 2024 241 Görüntüleme

BAŞKAN ALBAYRAK:PARTİLERİN AYRILIKÇI POLİTİKALARINA KARŞI KESİN BİR DURUŞ SERGİLEYECEĞİZ”

Yerel Yayın Birliği Derneği Elazığ Şube Başkanı Ümit Albayrak’tan Siyasi Partilerin Reklam Politikasına Sert Tepki.

Yerel Yayın Birliği Derneği Elazığ Şube Başkanı Ümit Albayrak, Elazığ’da faaliyet gösteren siyasi partilerin seçim sürecindeki reklam politikasına yönelik sert bir tepkiyle kamuoyunu bilgilendirdi.

Albayrak, yaptığı açıklamada, bazı siyasi partilerin tercih ettiği reklam stratejilerinin sektörde adil bir rekabet ortamını yok ettiğini ve etik sınırları aştığını vurguladı. Özellikle, vergi yükümlülüklerini yerine getirmeyen, kayıt dışı çalışan “merdiven altı” internet haber sitelerine verilen reklamların, kurumsal kimliğe sahip haber sitelerini ve diğer yayın organlarını adeta ezdiğini ifade etti.

Siyasi partilerin yeterli medya araştırması yapmadan, bilinçsizce ve etik olmayan bir şekilde reklam dağıttığını belirten Albayrak, bu durumun sektöre zarar verdiğini televizyon, gazete, dergi, radyo, internet haber siteleri ve tüm yayın organlarının bu durumdan olumsuz etkilendiğini vurguladı.

Siyasi partilerin bu tür yayın organlarına reklam desteği vererek onların büyümesine katkı sağladığını ve bu şekilde demokratik sürece ciddi zararlar verdiğini vurgulayan Albayrak, siyasilerin sorumluluklarını yerine getirerek gerçek haber kaynaklarını ve kurumsal medya organlarını desteklemesi gerektiğini belirtti.

Albayrak, yaptığı açıklamada, herhangi bir cemiyete, derneğe kaydı olmayan, kurumsal kimliği olmayan merdiven altı haber sitelerinin habercilik etiği ve kurumsal sorumluluk gibi kavramlardan uzak bir şekilde faaliyet gösterdiğini belirterek, bu sitelerin gerçek haber kaynaklarına zarar verdiğini ve sektördeki dengeleri bozduğunu dile getirdi. Siyasi partilerin uzun yıllardır şehre hizmet eden yayın organlarını es geçerek sadece seçim süreci ve önemli günlerde yayında olan farklı platformlara siyasal reklam vermelerine anlam veremediklerini, bu konuda danışmanların yeterince bilgiye sahip olmadığını iletişim konusunda cemiyet ve dernek başkanlarıyla istişare edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ümit Albayrak, bu yanlış uygulamalara karşı Yerel Yayın Birliği Derneği Elazığ Şubesi olarak kesin bir duruş sergileyeceklerini ve adil bir medya ortamının sağlanması için gereken her türlü adımı atacaklarını açıkladı. Dernek olarak, sektörde adil bir rekabetin korunması ve etik kuralların ihlal edilmemesi için mücadele edeceklerini belirten Albayrak, siyasi partilere yönelik çağrılarını güçlendirerek, sektördeki tüm paydaşları daha şeffaf bir iletişim ortamı oluşturmaya davet etti.

Yerel medyanın tüm organlarının bu konuda mağdur olduğunu, bazı siyasi parti temcilcilerinin sorun çözmek için oylarınıza talibiz söyleminin kendi şehirlerinin yerel medyasının desteklenmesi noktasında ne kadar anlamsız ve tezat kaldığını ifade etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com