Ana Sayfa GÜNDEM 19 Mart 2024 109 Görüntüleme

MUNZUR ÜNİVERSİTESİ’NDE ALAN YAZARLIĞINDA EĞİTİMCİ-YAZARLAR YETİŞİYOR

Munzur Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada üniversite öğrencilerinin yazmaya teşvik edilmesine ve alan yazarlığına dikkat çekildi. Özellikle Munzur Üniversitesi  tarafından 2023 – 2024 yılları arasında başlatılan Eğitimci-Yazar Yetiştirilmesi Programının, öğrencilerin yazma alışkanlıklarının kazandırılmasına büyük oranda katkı sağladığı belirtildi.

Munzur Üniversitesi tarafından yapılan açıklamanın devamında;

“Ülkemizde her ilde üniversite açılmış olması herkesin yükseköğrenime kolayca erişimine fırsat sunmakta ve çeşitli alanlarda insan kıymetlerinin yetişmesini sağlamaktadır. Maalesef, çoğu zaman, öğrenciler yazmayı ihmal etmektedir. Adeta mezun olunan alanın okuru olarak diploma alınmaktadır. Yani, alanda Dinleme merakı, Konuşma aşkı ve Okuma şevki oluşurken Yazma becerisi yetersiz kalmaktadır. Yükseköğrenimle birlikte toplumda oluşan değişiklik ve değişimden sonra dönüşümün olması için alan yazarlığı önem arz etmektedir. Yükseköğrenim fırsatı yakalamış ve mezun olmuş kitleler içerisinde alanlarının eğitimcisi diyebileceğimiz mezunların eğitimci-yazar olmaları ile fark oluşturdukları gözlemlenmektedir.

Munzur Üniversitesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim döneminde yapısal bir dönüşüm olarak nitelenebilecek Eğitimci-Yazar Yetiştirilmesi Programını başlatmıştır. Bu kapsamda öğrencilerin dinledikleri derslerin konusuyla ilgili olmak şartıyla her hafta en az bir sayfa yazmaları ve teknik destek ekibi tarafından desteklenmeleri teşvik edilmektedir. Buna göre her öğrenci her hafta en az birer sayfa yazmakta, yazılar akademisyenler tarafından düzenlendikten sonra koridorlara asılmakta ve böylece yazma alışkanlığı kazandırılmaktadır. Öğrencilerin eğitimci yazarlıkla ilgili birikimleri için kompozisyon, makale, araştırma yazısı, kitap bölümü vb. yazım etkinleri yapılmaktadır. Her yönüyle zengin bir dil olan Türkçemiz günlük hayat yanında bilimsel alanda da tüm kurallarıyla ve güzellikleriyle yaygınlaşırken tercüme eserler yerini tabiat okumalarına bırakmaktadır.”  denildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com