Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 28 Mart 2024 264 Görüntüleme

MADEN BELEDİYE BAŞKANI ORHAN YAVUZ: BENDEN ÖNCEKİ DÖNEMDE MADEN’DE SAHTE OTOBÜS BİLETİ BASILMIŞ

Maden Belediye Başkanı ve Yeniden Refah Partisi Maden Belediye Başkan Adayı Orhan Yavuz Belediyenin bir önceki dönemde bir çok konuda zarara uğratıldığını ve konuyu hukuksal boyuta taşıdıklarını açıkladı.

Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz göreve geldiği 2019 yılından önce Belediye’nin bir çok konuda zarara uğratıldığını söyledi. Konuyla ilgili olarak Belediye içinde soruşturma yaptıklarını ifade eden Yavuz kendisinin göreve gelmesinden iki gün önce Belediyenin Yazı İşleri Müdürünün Elazığ’da bir matbaaya belediye otobüs bileti bastırdığını ortaya çıkardıklarını söyledi. Konuyu mahkemeye taşıyan Belediye, mahkemeden gelen sonuç karşısında da oldukça tepkili. Çünkü mahkeme söz konusu kişinin ” Sahte bilet bastırmasına’ rağmen o biletleri kullanmamasını geçerli mazeret olarak kabul ederek beraat kararı vermiş durumda.

MİSAFİRHANEDE KALAN KİŞİLERDEN ALINAN ÖDEMELER DE KAYITDIŞI

Konuyla ilgili olarak Harputtimes Haber’e konuşan Maden Belediye Başkanı Orhan Yavuz şunları söyledi:

“2019 yılında göreve geldiğimizde belediyenin gelirleri olması gerekenin çok altında idi. Maden Küçük biri ilçe ve gelir kalemleri bellidir. Bizden önceki yönetim misafirhanede kalan kişilerden ücret alındığı halde kayda geçmemiş. Bunu araştırdığımızda bize söylenen Belediye Başkanı’nın misafirlerden para alınmaması konusunda talimat verdiği oldu. Oysa Belediye Başkanı’nın böyle bir yetkisi yoktur. Belediye ciddi oranda zarara uğratılmıştır. Bu konuda bizler üzerimize düşen görevi yaptık. Bizim dönemimizde misafirhaneden elde edilen gelir neredeyse 100 kat artmıştır.” dedi.

BENDEN ÖNCEKİ BELEDİYE BAŞKANI DÖNEMİNDE SAHTE OTOBÜS BİLETİ BASILMIŞ

Bunun dışında ben 4 Nisan 2019 yılında görevi devraldım. Benim göreve başlamamın akabinde bir matbaadan bilet basım parasının ödenmesi yönünde talep geldi. Matbaa normal şartlarda encümen kararı olmadan bilet basamaz. Bunu bana söyleyince ben de matbaadan bunu dilekçe ile talep etmesini istedim. Olay  gelmemden 2 gün önce belediyenin yazı işleri müdürü olan şahsın matbaadan bilet talep etmesi ile gerçekleşmiş. Konuyu savcılığa intikal ettirdim. Söz konusu yazı işleri müdürü benden önceki belediye başkanı döneminde görev almış. Burada belediye zarara uğratılmıştır. Vatandaşa sahte bilet verilmiş, ama alınan bilet paraları da kayıt altına alınmamıştır. Konuyu mahkemeye intikal ettirdik. İlginç olan şu ki bu şahıs mahkemede suçunu kabul etmiş ve ” Ben duydum ki belediye başkanı beni otobüse muavinliğe verecekmiş. Biletler de bittiği için ben de gidip bilet bastırttım” demiştir. Bir defa yazı işleri müdürü olan  bir memuru kim muavin yapar. Böyle bir şey olduğunu var sayalım. Böyle bir şeyi belediye başkanı tebliğ eder, bildirir. ‘ İşin gerçeği bu arkadaşlar bizden önce belediyedeki otobüs geliri açıklarını, gerçek biletleri kullanıp parasını kasaya koymamışlar ve o açığı kapatmak için sahte bilet bastırmışlar.

Şimdi şunu ifade etmekte fayda var. Otobüs geliri bizden önceki 5 yılda, yani 60 ayda 153 bin lira iken, bizde sadece 18 ayda 191 bin lira olmuştur. Üstelik o dönemde görevli arkadaş da özellikle yaz aylarında Maden’in otobüs gelirlerinin iyi olduğunu söyledi. Ama kayıtlarda yaz aylarında hiç gelir görünmemekte.

İşin bize göre daha kötü yanı şudur. Bu şahıs mahkemede’ Ben sahte biletleri bastım, sonra pişman oldum ve kullanmadım ‘ dediği için beraat etmiştir. Netice itibarı ile o sahte biletler basılmıştır. Ve belediye zarara uğratılmıştır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com