Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 10 Nisan 2024 266 Görüntüleme

ELAZIĞ’DA MAHALLELİ BAYRAMI SU BASKINI İLE KARŞILADI

Arefe günü yağan yoğun yağış Elazığ’da hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Şehrin bir çok noktasında oluşan su birikintileri adeta sele dönüşürken bir çok ev ve iş yeri yağışlardan dolayı bayramı su baskını ile karşılamak zorunda kaldı.

Elazığ’ın Ataşehir Mahallesi Kafkaslılar Sokak’ta bulunan  bir sitenin sakinleri de yaşanan su baskınından dolayı mağdur olmuş durumda. Site sakinleri yağan her yağışta bu sıkıntıları yaşadıklarını belirterek yetkililerden çözüm istediklerini belirttiler. Şikayetleri ile ilgili olarak belediyeye defalarca dilekçe yazdıklarını, ilgili birime gidip şikayet ettiklerini ifade eden site sakinleri Belediyeden aldıkları ‘Yatırım Kapsamında değil’  cevabı karşısında çaresiz ve şaşkınlar.

5 YILDIR YAĞAN HER YAĞMUR KABUSUMUZ OLDU

Elazığ Ataşehir Mahallesi Kafkaslılar Sokakta bulunan 5 yıllık Nuryapı Sitesi sakinleri yağan her yağmurda su baskını ile mücadele ediyorlar.  Konu ile ilgili olarak şikayetlerini Elazığ Belediyesi’ne defalarca ilettikleri halde yetkililerden Yatırım programında olmadığı ve bütçe kısıtlaması nedeni ile olumlu yanıt alamayan site sakinleri isyan ediyorlar.  Site sakinlerinden Küçük Güzel :” 5 yıldır burada oturuyoruz. Yağan her yağmurda binamıza su baskını oluyor. Biz kabus yaşıyoruz. Konuyu defalarca dilekçe ile, telefon ile belediyeye ilettik. Ne yazık ki sorunumuza bir çözüm bulunamadı. Belediye gerekli işlemleri yapmıyor. Bayram sabahı herkes evinde iken biz binamızdaki suyu tahliye etmeye çalışıyoruz.  Her seferinde giriş ve bodrumlar su baskınına uğruyor. Asansörler durmuş, elektrikler kesilmiş. Eşyalarımız  kullanılamaz halde. Artık bıktık, buna bir çözüm istiyoruz” dedi.

Suların tahliyesi için itfaiyeyi sabah 07.40’da aradıklarını belirten Ahmet Güzel de  itfaiyenin saat 10.15 ‘da geldiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: ” Bayram sabahı kendi imkanlarımızla 3 kere üstümüzü değiştirerek suyu boşaltmaya çalışıyoruz. Yetkililer bize kulak vermiyorlar. Gelsin Belediye Başkanı, Vali buradan geçmeye çalışsın. Çözüm üretsinler.” dedi.

SABAH 7’DEN İTİBAREN İTFAİYEYİ BEKLİYORUZ YENİ GELDİ

“Nur Yapı Sitesi” sakinlerinden Ahmet Güzel 5 yıldır durumun değişmediğini Belediyeyle defalarca görüşülmesine rağmen her hangi bir çözüm üretilmediğini belirtti. Güzel açıklamalarının devamında şöyle konuştu;

”Saat 07.40’ta aradığım itfaiye şu an saat 10.13 daha yeni geliyor. 2018’in 8. Ayından itibaren burası hazır bitmiş durumda ve ilk yılından itibaren böyle. Kendi çabalarımızla mazgal falan yaptık gideri en azından yapalım diye giderde kurtarmıyor. Bizler ne yapalım Malatya’yı mı arayalım? Kim yetkili? Biz başka bir yere mi gidelim ne yapalım? Mahalle miyiz köy müyüz belli değil.

Z ŞEHİR MERKEZİNDEYİZ, DAĞ BAŞINDA DEĞİLİZ

Ataşehir Mahallesi’nde Özel Harekat noktasından gelen yağmur sularının giderler olmadığı için bulundukları yere geldiğini söyleyen site sakini İsmail Çiçek de artık bıktıklarını ve yetkililerin duyarsız olduğunu ifade ederek: ” Biz şehir merkezindeyiz, dağ başında değiliz. Artık bıktık. Rögarlara ince borular takılmış. Gelen suyu tahliye edemiyor. Olduğu gibi bizim evlerimize geliyor.” dedi.

MAHALLE’DE YAĞAN YAĞMUR GÖLET OLUŞTURMUŞ

Sitenin yanında bulunan boş araziden dolayı suyun site önünde biriktiğini ve gölet oluşturduğunu ifade eden Osman Çıntay: ” Her yağmurda aynı çileyi çekiyoruz. Sürekli su baskını ile uğraşıyoruz. Yağmur suları binanın temeline iniyor. Çürüyecek evlerimiz. Hasta olan sakinlerimiz var. Evden çıkamıyorlar. Yaşadığımızın tanımı rezillik. Sabah 7’den beri buradayız. Bu suyun binamıza girişini izliyoruz. Kendi imkanlarımızla tahliye etmeye çalışıyoruz. Onlar ilgilenmiyorsa bizler Malatya’yı mı arayalım. Arıyoruz muhatap bulamıyoruz. Bu sadece bu günlük mesele değil. Her yağmurda bunu yaşıyoruz.Bu rezilliği biz daha ne kadar yaşayacağız?” dedi.

DEFALARCA ŞİKAYET ETTİK BİZE YATIRIM PROGRAMIMIZDA YOK DEDİLER

Belediye’ye şikayet dilekçesi yazdıklarını belirten Feyzi Yakınlaş da bütçe olmadığı için sorunlarının çözülmediği kaydederek:” Defalarca Belediyeye müracaat etmemize rağmen ilgilenen yok. Sahipsiziz burada. Buranın suyunu geçtik, yukarda boş bir arazi var. Onun suyu da buraya geliyor. Kimse ilgilenmiyor. Yatırım programımızda yok diyorlar bize. Bütçe yok diyorlar. Peki biz ne yapalım? Belediye’de bu işlere bakan kişiler her defasında bütçe yok deyip bizi geri çeviriyorlar. Bizi her yağmurda bu eziyete maruz bırakıyorlar ” dedi.

 

 

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com