Ana Sayfa GÜNDEM 20 Nisan 2024 129 Görüntüleme

DİYARBAKIR’DAN ELAZIĞ’A TARİHİ ESER SATMAYA GELEN ŞÜPHELİ YAKALANDI

Diyarbakır’dan Elazığ’a tarihi eser satmaya gelen şüpheli İl Jandarma Komutanlığı Ekipleri tarafından yapılan operasyonla göz altına alındı. 17 Nisan 2024 tarihinde Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleşen operasyonda çok sayıda tarihi eser ve uyuşturucu madde aparatları ele geçirildi.

Ekipler tarafından 17 Nisan 2024 tarihinde M.G. isimli şüpheli şahsın, aracında bulunan tarihi eserleri satmak için Diyarbakır ilinden, Elazığ iline getireceği bilgisine ulaşıldı. Daha sonra harekete geçen ekipler şüpheliyi yakaladı.

Operasyonda muhtelif miktarda sikke, yüzük, hançer, kılıç gibi eserler ile toz esrar uyuşturucu maddesi, sentetik ecza hap, ve uyuşturucu madde içme aparatları ele geçirildi.

Müze Müdürlüğü tarafından ele geçirilen malzemelerde yapılan inceleme sonucunda; (17) Adet sikkenin tarihi eser niteliği taşıdığı, (1) Adet kılıç’ ın etnografik eser grubunda olduğu tespit edilmiştir.
Şüpheli şahıs gözaltına alınarak Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com