Ana Sayfa ÖZEL HABER, Uncategorized 20 Nisan 2024 176 Görüntüleme

EKKOB BAŞKANI EVSEN: 7200 ARTIK BU SAATTEN SONRA HAYAL OLDU

Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Oda Başkanı Ferhat Evsen Bağ-Kur’lu esnafa seçimlerden önce verilen 7 bin 200 prim günü sözünün tutulmadığını ve bu konuda artık esnafın umutlanmaması gerektiğini söyledi. Esnaf temsilcisi olarak bu konuyu bakanlara ilettiklerini belirten Evsen: ‘’ Seçim sürecinde buraya gelen bakanlarımız vardı. Çalışma bakanımız buraya geldi. Sorduğumuz soruları ‘inşallah, maşallah’ ile geçiştirdi. Tarım Bakanı geldi. Esnaf çiftçinin Bağ-Kur mağduriyetini söyledik. İnanın hiç kimsenin umurunda değiliz.’’ Dedi.

BİZ ESNAFLAR KİMSENİN UMURUNDA DEĞİLİZ

Elazığ Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası(EKKOB) Başkanı Ferhat Evsen Bağkur emeklilik prim günü konusunda verilen sözlerin tutulmadığını belirterek esnafa SSK’lı olmaları yönünde çağrıda bulundu. Konuya ilişkin açıklamasında tüm girişimlerine rağmen yetkililerden olumlu sonuç alamadıklarını ifade eden Evsen şunları söyledi:

‘’Ülkemizde  son bir yılda iki seçim yaşadık. Genel seçim ve yerel seçim. Her iki seçim sürecinde de esnaflarımızın sorunlarını dile getirmeye çalıştık. Fakat geldiğimiz bu süreçte görüyoruz ki bu konularla ilgili, esnafları dikkate alan, temsilcisi olarak dile getiren insanlar olarak yetkililerden bir olumlu cevap alamadık. Ve şu anda da esnaflarımıza seslenmek istiyoruz. Artık bu saatten sonra EYT ile ilgili bir beklentisi kalmasın. Herkesin bir şekilde SSK’lı sisteme geçip 3,5 senede emekli olmak için mücadelesine başlaması lazım. Çünkü EYT konusunda seçimden sonra TESK başkanımız da destekleyici açıklama yaptı. Seçim sürecinde buraya gelen bakanlarımız vardı. Çalışma bakanımız buraya geldi. Sorduğumuz soruları ‘inşallah, maşallah’ ile geçiştirdi. Tarım Bakanı geldi. Esnaf çiftçinin Bağ-Kur mağduriyetini söyledik. İnanın hiç kimsenin umurunda değiliz.’’

7200 ARTIK BU SAATTEN SONRA HAYAL OLDU

Esnafların kendi kaderlerine terk edildiğini belirten Ferhat Evsen bu konuda ironik bir açıklama yaparak hiç bir esnafın 7 bin 200 gün beklentisinin olmaması gerektiğini söyledi. Evsen açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

‘’Ve bu konuda esnaf olarak kendi yol haritamızı çizip bir an önce 3,5 senelik SSK’lı çalışmaya geçip, bir yerde SSK’yı yatırıp emekli olmanın yollarına bakmalıyız. 7 bin 200 gün artık bu saatten sonra hayal oldu. Şu anda önümüzdeki süreçte bir ekonomik kriz var ve hükümetimizin de bununla ilgili bir çalışması var. Esnaflarımızdan ricam işlerine sahip çıksınlar, mücadelelerini yapsınlar. Şu andaki hayat şartları ile herkes elindeki imkanı korusa bile yeterlidir. Gelecek çok fahiş fiyatlar yaz döneminin gelmesi ile belki masraflarımız kışa göre azaldı ama, mağdur olduğumuz  kira, elektrik, su   doğalgaz gibi konulardaki mağduriyetler devam ediyor. Esnaf temsilcileri olarak seçim dönemini gerçekten iyi atlattık, Ve esnafın hakkı olan destekleri aldığımızı söyleyemeyiz. Esnaflarımız bizlere hakkını helal etsin.  İnanın bir esnaf temsilcisi olarak en büyük suç bizlerde .Ve Ankara’da bizleri savunan, bu konuda hükümete gerekli baskıyı sunmayan yetkililerimizdedir. Kendilerine teşekkür ederiz.’’

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com