Ana Sayfa GÜNDEM, Uncategorized 19 Mayıs 2024 701 Görüntüleme

“SİYASi NABIZ” GAZETESİ YAYIN HAYATINA BAŞLIYOR

Elazığ’da siyaset ‘Siyasi Nabız’ Gazetesi ile ölçülecek. Elazığ’da yayın hayatına merhaba demeye hazırlanan Siyasi Nabız Gazetesi güçlü ve etkili habercilik anlayışı ile okuyucularıyla buluşmaya hazırlanıyor. Haftalık olarak çıkarılacak olan Gazete Artukoğlu Medya Bünyesinde yayın hayatına başlayacak. Genel Yayın Yönetmenliğini gazeteci Faik Akgün’ün yükleneceği gazetenin haber müdürü ise genç ve başarılı gazeteci Dilan Tuğba Macit olacak.

Daha önce yaptığı haberler ile gündeme gelen ve haberleri neticesinde kamuoyunu aydınlatan Gazeteci Faik Akgün, siyasi olarak yapılan baskılar neticesinde çalıştığı medya şirketlerinden ayrılmıştı. Akgün sessizliğini Siyasetin Nabzı Gazetesi ile bozarak sahalara dönme kararı aldığını açıkladı.
Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın cemaat baskısı neticesinde intihar etmesi kamuoyunda büyük bir infial yaratmıştı. Kara’nın intiharı ve ardındaki nedenleri ortaya çıkaran gazeteci ise Faik Akgün olmuştu. Akgün cemaat baskıları ve medya patronlarının baskıları sonucu işinden ayrılmıştı. Basın özgürlüğüne gem vuran baskılara yılmadan karşılık veren Akgün, “Siyasetin Nabzı” isimli gazete ile yayın hayatına giriş yapıyor.

GERÇEKLERİ GÜNDEME GETİRDİĞİMİZ İÇİN BİR ÇOK MEDYA PATRONUNDAN BASKI GÖRDÜK

Geçtiğimiz yıllarda cemaat baskısı nedeniyle intihar eden üniversite öğrencisi Enes Kara’nın intiharını gündeme getirdiği için bir çok baskıya mağrur kaldığını belirten  Faik Akgün , hiç bir baskıyla basın özgürlüğünün kısıtlanmayacağını vurguladı. Akgün Harptuttimes Habere yaptığı açıklamada şu ifadelerine yer verdi:
“Hepimizin bildiği üzere ilimizde bir intihar olayı ortaya çıktı.  Genç bir çocuk cemaatlerin baskısına dayanamayarak intihar etti. Bu intihar sonrasında olayı ilk duyuran biz olduk. Sonrasında olayın üzerine gitmemiz engellendi. Tabi bu ülke genelinde bir infiale neden olduğu için bu durumun müsebbibi olarak bizi gördüler. Bu nedenle akıllarınca ekmekle terbiye etmeye çalıştılar. Ekmeğimizi elimizden alarak bizi terbiye etmeye çalıştılar. Bu noktada malum gazetede görev yaparken henüz çıkartılmamışken arayıp tehdit edenler, ölümle tehdit edenler oldu. Bu noktada emniyete gerekli başvuruları yaptık,  şikayette bulunduk. O günden bu yana arayıp da soran yok veya işleyiş ilgili bize bir tek bilgi veren yok açıkçası sümenaltı edildi diyebiliriz.

BAĞIMSIZ SİYASİ BİR GAZETE OLACAĞIZ
Akgün, yaptığı açıklamada siyasi partilerin güdümünde olmadan yayın hayatına giriş yapacaklarını belirtti. Akgün;

”Mevcut gazetelerin büyük bir çoğunluğu birilerinin gazetesi. Baktığınızda hepsinin başında farklı kişiler. Ama patron hep aynı. İktidar ya da muhalefet partileri. Elazığ’da gazeteciliği gerçekten yapacak insan sayısı birkaç kişiden ibaret ne yazık ki. Bizler de bu anlamda bir misyon üstlendik. Bağımsız bir siyasi gazete olarak kimsenin güdümü altında kalmadan doğruları en gerçek hali ile kamuoyuna yansıtacağız.

Biz sadece gazetecilik yapacağız kutsal meslek olduğu bilinciyle hareket ederek buna bağlı hareket edeceğiz. Bizim önceliğimiz halk olacak. Bizim diğerlerinden farkımız hiçbir siyasinin güdümü altında olmayacağız. Hiçbir otorite bizi satın alamayacak. Tabi Elazığ kamuoyunda, Türkiye kamuoyunda bilindiği üzere bizler gazetecilik yapmak için direndiğimiz için bugüne kadar gittiğimiz yerlerde hep sevilmeyen adam olduk. Bunun gerekçesi de birilerinin çıkarlarına birilerinin ters işlerine dokunmamız oldu. “

HAKSIZLIK KARŞISINDA DURDUĞUMUZ İÇİN BİZİ EKMEĞİMİZLE TERBİYE ETMEYE ÇALIŞTILAR

“Sonraki süreçte de farklı bir gazetede görev alıyordum orda da haksızlık karşısında durduğumuz için bu kez de Elazığ Belediyesi’nin haksızlığına uğradık.  Malum gazete patronunu artık nasıl ikna ettilerse Elazığ kamuoyunun malumudur gazete patronunu ikna ederek oradan da işimize engel oldular. Akıllarınca bizi ekmekle terbiye ederek halkın doğruları bilmesini engellemeye çalıştılar. Şehrimizde yapılan üstü örtülü tüm işleri hem ülkemize hem ilimize tüm kamuoyunu duyuracağız.

VİZYONUMUZ VE MÜSYONUMUZ TAMAMEN HALKIN ÇIKARLARI OLACAK

“Siyasi Nabız” adı ile yayın hayatında yer alacak  gazetenin Haber Müdürü Dilan Tuğba Macit ise yerel basında yaşanılan aksaklıklara rağmen kendi ayaklarının üzerinde durarak gazetecilik mesleğini icra etmeye devam edeceklerini belirtti. Macit yayın politikalarının tamamen bağımsız ve halkın çıkarlarını gözeten bir çizgide olacağını ifade etti. Macit açıklamalarının devamında;

“Elazığ’da yeni bir gazete çıkaracağız.  Yepyeni bir soluk getireceğiz  Elazığ medyasına.  Bizim vizyonumuz ve misyonumuz tamamen halkın çıkarları olacak.  Tarafsız bir gazete politikamız olacak. Hiçbir İdeolojiye veya siyasi partiye bağlılığımız olmayacak. Hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğiz. Biliyoruz ki biz bu yola çıktığımız zaman önümüzde çok fazla engeller olacak ama hiçbir baskı bizi yıldıramayacaktır. Bunu söylemek istiyorum bizler tamamen tarafsız halkın çıkarlarını gözeten , gazetecilik ilkelerine bağlı gazeteciler olarak kendi ayaklarımızın üzerinde durarak gazetemizi çıkaracağız. Güçlü bir kadromuz var. Kalemi keskin bir kadromuz var . Hiç kimseye boyun eğmeyeceğiz.  Öncelikle onu söylemek istiyorum. Daha önce çalıştığımız gazeteler olsun, medya patronlarımız olsun onlardan yana yaşadığımız mobbingler , yaşadığımız baskılara rağmen hiçbir zaman çizgimizden ödün vermedik. Halkın sesi olmaya geliyoruz. Biliyoruz ki önümüze çok fazla engeller çıkacak. “ dedi.

HER ZAMAN OLDUĞUMUZ GİBİ GÜÇLÜ BİR KADRO İLE GELİYORUZ

Bir kadın gazeteci olarak yaşadığı zorlukları ve güçlü duruşunu anlatan Macit, güçlü kadrolar ile Elazığ’ın siyasetine yön vermeye geldiklerini belirtti. Macit açıklamalarının devamında;

“Çok fazla mobbinge maruz kalacağız ama hiç kimseye boyun eğmeyeceğiz. Kalemimize güveniyoruz. Bu işin okulunu okuyan , bu işin içinde pişmiş insanlarız. Bir kadın gazeteci olarak yerel medyada yaşadığım zorlukların hiçbirine boyun eğmedim, eğmeyeceğim de. Dik duruşlu gazeteciler olarak her zaman haklının yanında olmaya çalışacağız. Her zaman olduğumuz gibi güçlü bir kadro ile geliyoruz.  Asla gazeteyi bir gelir kaynağı ya da çıkar aracı olarak görmüyoruz. İhtiyacımız yok zaten. Bizim amacımız sadece gerçekleri yazmak, halkın çıkarlarını gözetmek.  Bu şekilde geliyoruz. Genç bir kadın olarak, bir kadın gazeteci olarak güçlü bir kadro ile böyle bir adım attım. İnşallah umduğumuz gibi olur bu şekilde.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com