Ana Sayfa GÜNDEM 22 Mayıs 2024 130 Görüntüleme

YIKILAN BİNALARIN ARAZİLERİ OTOPARKA DÖNDÜ

HABER/FUNDA CANPOLAT

Uzun süredir Elazığ’ın kronikleşmiş sorunu haline gelen ulaşım ve trafik sorunu bir türlü çözüme kavuşturulamadı. Özellikle pandemi ve deprem sonrası bireysel araç kullanımının artmasıyla birlikte Elazığ’da ki araç sayısında da büyük bir artış görüldü. TÜİK verilerine göre  trafiğe kaydı gerçekleştirilen araç sayısı %80,3 arttı.  Trafikte araç sayısının artması ile birlikte sürücülerin park yeri bulması kabusa dönüştü.

Daha önce Elazığ’da  trafik sorunun çözümüne  yönelik olarak Elazığ Belediyesi tarafından yapılan  otopark çalışmaları yetersiz kaldı. Özellikle çarşı merkez, gün içerisinde trafik yoğunluğunun arttığı saatlerde  araç sürücüleri için park yeri arama konusunda kabusa dönüşüyor.

Yoğun trafiğe bir çözüm üretilmeyince Elazığlı vatandaşlar çareyi yıkılan evlerin yerlerini otopark olarak kullanmakta buldu. Şehrin nerdeyse dört bir yanında yıkılan binaların arsaları adeta otopark görevi görüyor.

Elazığ’da 2020 yılından bugüne yıkılan bir çok bina ekonomik şartlardan dolayı tekrardan yerine yapılamadı. Bu nedenle şehrin dört bir yanında bulunan boş arsalar şehrin trafiğini hafifletmek için sürücülerin otopark olarak kullandığı alanlara dönüştü.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com