Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM, Uncategorized 24 Mayıs 2024 209 Görüntüleme

CHP ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ GÜRSEL EROL:KAMUOYU ZARARI OLUŞMUŞTUR

Elazığ Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından Bin 200 adet hafif çelik konut yapım işi ihalesi gerçekleştirildi. Yapılan ihalenin Elazığlı firmalar yerine farklı firmalara davetiye usulü gerçekleşmesi ve her konut gurubunun farklı fiyatlarla ihaleye çıkması kamuoyunda tepkiye yol açtı.

CHP ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ GÜRSEL EROL:KAMUOYU ZARARI OLUŞMUŞTUR

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol yapılan ihale ile ilgili bir açıklama yaparak Yapılan ihalelerden kamuyu zararı oluştuğunu söyledi. Erol İhalenin tekrar gözden geçirilmesini isteyerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

Elazığ Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından köylere 200 ve 300 adet toplamda bin 200 adet hafif çelik konut yapım işi ihalesi gerçekleştirdi. İhalede 21/B pazarlık usulüyle gerçekleşirken çeşitli firmalar çağrıldı. İki günde gerçekleşen ihalede konutların yüksek fiyatlarla ihale edildiği görüldü. İşlerin isimlerine bakıldığında Hafif Çelik konutların 1 adeti rekabet olan işte 2 milyon 288 bin TL olurken aynı nitelikte olan diğer bir konut yapımı 3 milyon 44 bin TL’ye ihale ediliyor. Aradaki farkın konut başına yaklaşık 756 bin TL. İhale edilen 300 adet konut ihalesinde aradaki toplam tutar 226 milyon TL. Konut sahibi olmak isteyen bir vatandaşımız 3 milyon 44 bin TL’ye ev sahibi olurken başka bir vatandaşımız ise 2 milyon 288 bin TL’ye ev sahibi olacak kaldı ki burada devletin bütçesinden yaklaşık 448 milyon zarar edecek. Bin 200 konutun yapım ihalesinde davetiye usulüyle çağrılan firmaların hangi kriterlere göre çağrıldığı kentimizde tartışma konusu olurken ihaledeki bu yüksek fiyatlar verilmesi de tepkilere neden olmuştur ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’in çok yakın bir zamanda Tasarruf Tedbirleri Genelgesini yayınlamasına rağmen devletin bir kurumu olan Elazığ Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ihalesi yapılan bu işle hangi kriterlere göre gerçekleştirmiştir? Yapılan ihalelerden kamuyu zararı uğrayacağı açık bir şekilde belliyken ve bu durum yerel medyada da yer verilmişken yetkililerin bu duruma karşı sessiz kalmaları doğru değildir. Yetkililerden beklentimiz kamu zararına olan bu ihalelerin tekrar gözden geçirilmesi ve ihalenin yenilenerek firmaların rekabeti artırması için yerel firmalarında yeni ihale sürecine çağrılması gerektiği düşüncemi kamuoyuyla paylaşmak isterim.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com