Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 27 Mayıs 2024 98 Görüntüleme

Tarihi Maden Hükümet Konağı hizmete açıldı

Maden’de Türkiye’nin en eski mülki idare binası, yapılan restorasyon sonrasında, Maden Hükümet Konağı olarak vatandaşlara hizmete başladı. 262 yıllık binanın vatandaşın hizmetine açılması, ilçede memnuniyetle karşılandı.

1762’den 1876’ya kadar Maden Eminliği Sarayı ve 1876’daki tadilatla 1924’e kadar Mutasarrıflık Konağı, 1924’ten 1926’ya kadar Vilayet Konağı, 1926’dan 1987’ye kadar Kaymakamlık Konağı ve 1994’ten 2010’a kadar da İmam Hatip Lisesi olarak kullanılan tarihi Hükümet Konağı, yapılan restorasyon çalışması sonrasında Maden Hükümet konağı olarak hizmet vermeye başladı.Yaklaşık bir ay önce Maden kaymakamlığı olarak hizmet veren yapının vatandaşlar tarafından beklendiğini belirten ilçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Caner Özseven, ilçe halkı arasında memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com