Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 30 Mayıs 2024 123 Görüntüleme

CHP MİLLETVEKİLİ ÖZTUNÇ’TAN SAVUNMA SANAYİİ İÇİN SORU ÖNERGESİ

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç,Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yanıtlanması istemi ile TBMM’ye bir soru önergesi verdi.

SSB başkanlığı bünyesinde Savunma Sanayi firmalarının bağımsız denetimini bir firmaya yaptırılırken firmaların bilgi güvenliğini sağlanması ve SSB iştiraki olan 90’a yakın firmaların yönetiminde değişiklik olup olmadığı gibi konuları içeren soru önergesi şöyle:

Savunma Sanayi ülkelerin geleceğini doğrudan etkileyebilecek bir sanayi koludur. Ülkemizde son 10 yıl içerisinde ciddi düzeyde çalışmalar yapılmış ve ilerlemeler kat edilmiştir. Bu durum gelişmiş batılı ülkeleri rahatsız etmiş ve Türkiye’yi yavaşlatmak için FETÖ terör örgütünü kullanılmıştır.

Basına da yansıdığı üzere SSB Başkanı Haluk Görgün Savunma Sanayi Başkanlığının (SSB) dolaylı ya da doğrudan iştiraki olan ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, STM gibi 90’a yakın firmaya “yıllık bağımsız denetim ve bu şirket değerlendirmelerini” “Yeditepe Bağımsız Denetim” şirketi tarafından yapılması için talimat vermiştir.

FETÖ geçmişte Türkiye’nin önemli kuruluşlarının bilgilerini ulaşabilmek için bağımsız denetim firmalarını kullanarak firma bilgilerini ABD’ye götürüp ülkemize zarar vermiştir. Bunun en büyük örneği bankacılık sektöründe yaşanmış ve Halk Bankası davasında Türkiye aleyhine kullanılmıştır.

Bu kapsamda,

  1. SSB Başkanı Görgün savunma sanayi firmalarının bağımsız denetimini bir firmaya yönlendirmesinin amacı nedir?
  2. Savunma Sanayi firmalarının bağımsız denetimini bir firmaya yaptırılırken firmaların bilgi güvenliğini nasıl sağlamaktadır? Ortaya çıkan risk nedir?
  3. SSB başkanı Haluk Görgün göreve geldikten sonra SSB iştiraki 90’a yakın firmaların yönetiminde herhangi bir değişiklik olmuş mudur? Değişiklik olmuşsa neden ve hangi pozisyonda değişiklik yapılmıştır?
  4. Değişiklik yapıldı ise toplam kaç Yönetim Kurulu Başkanı, kaç Yönetim Kurulu Üyesi, kaç Genel Müdür, kaç Genel Müdür Yardımcısı, kaç Sektör Başkanı, kaç Sektör Başkanı Yardımcısı, kaç Direktör, kaç Daire Başkanı, kaç Müdür, kaç Müdür Yardımcısı değişmiştir? Sebepleri nelerdir? Savunma sanayindeki bu kadrolaşmadan sebebi nedir?
  5. SSB Başkanı Görgün’ün Yeditepe Bağımsız Denetim şirketi ile bağlantısı nedir?
  6. SSB Başkanı Görgün SSB iştiraki 90’a yakın firmanın şirket değerlendirme işlerini Yeditepe Bağımsız Denetim şirketine verme yetkisi var mıdır?
  7. SSB’nin dolaylı ya da doğrudan iştiraki olan ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, STM gibi 90’a yakın firmanın satış ya da kiralanması söz konusu mudur?

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com