Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 30 Mayıs 2024 79 Görüntüleme

MÜSİAD ŞUBE BAŞKANI GÜRKAN: “GİRİŞİMCİLİK DESTEĞİNİN 2 MİLYONA ÇIKARILMASI MEMNUNİYET VERİCİ”

MÜSİAD ŞUBE BAŞKANI GÜRKAN: “GİRİŞİMCİLİK DESTEĞİNİN 2 MİLYONA ÇIKARILMASI MEMNUNİYET VERİCİ”

 

MÜSİAD Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen Dost Meclisi toplantılarının bu haftaki konuğu KOSGEB Elazığ Müdürü Şaban Yaşa oldu.

 

Üyelere KOSGEB Destekleri hakkında bilgi veren Yaşa’ya teşekkür eden MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, işletmelerin desteklerden faydalanması gerektiğini vurguladı.

 

Toplantıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Gürkan konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Dost Meclisi toplantılarımızın konuğu Sn. Şaban Yaşa oldu. Kendisine katılımından ötürü teşekkür ediyorum. Tabi bilindiği gibi KOSGEB esnaflarımıza çok önemli destekler sunuyor. Bugüne kadar girişimcilik alanında çok önemli destekler vererek hizmet, ticaret, imalat ve bilişim alanlarında yeni işletmelerin kurulmasına, kurulduktan sonra da bu işletmelerin geliştirilmesine ve sürdürülebilirliklerine katkı sağlayan KOSGEB, Girişimcilik Destekleri’ni şartlara göre tekrar güncelledi. Desteğin üst limitini 375 bin TL’den 2 milyon TL’ye çıkardı.

Destek programı İş Kurma Desteği ve İş Geliştirme Desteği olmak üzere iki ana başlıktan oluşuyor. İş Kurma Desteği kapsamında girişimcilere yüzde 100 destek oranı ile geri ödemesiz olarak kuruluş ve personel desteği sağlanıyor. Gerçek kişi statüsünde kurulmuş olan işletmeye 10 bin TL, sermaye şirketi statüsünde kurulmuş olan işletmeye 20 bin TL tutarında kuruluş desteği veriliyor. Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda kuruluş desteğine 10 bin TL daha ilave ediliyor. Ayrıca destek kapsamında personel giderlerine de işletmenin vergi mükellefiyetinin devam etmesi şartıyla 3 yıl boyunca çalışanı olduğu her yıl için 1 aylık brüt asgari ücretin iş verene toplam maliyeti tutarı kadar destek sağlanıyor. İş Kurma Desteğine başvurular sürekli olacak. İş Geliştirme Desteği’ne ise yılda belirli dönemlerde başvuru alınacak. İlk dönem başvuruları 28 Haziran 2024 tarihine kadar devam edecek.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com