Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 30 Mayıs 2024 77 Görüntüleme

Prof. Dr. Erol Keleş, TÜBİTAK Ortaokul ve Lise Araştırma Projeleri Finalistlerini TBMM’de Ağırladı

Prof. Dr. Erol Keleş, TÜBİTAK Ortaokul ve Lise Araştırma Projeleri Finalistlerini TBMM’de Ağırladı

Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Ankara’da düzenlenen “TÜBİTAK Ortaokul ve Lise Araştırma Projeleri Final Sergisi ve Ödül Töreni” için Elazığ’dan gelen öğrencileri ve öğretmenleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde misafir etti.

Prof. Dr. Erol Keleş, “Coğrafya alanında ikinci olan Zeynep Kaya, danışmanı Seval Topcu’yu büyük başarılarından dolayı kutluyorum. ‘Akranımla Depremi Çiziyorum Ondan Korkmuyorum: ADÇOK’ adlı projeleriyle önemli bir başarıya imza attılar,” dedi.

Biyoloji alanında teşvik ödülü kazanan Zeynep Başak Başusta’yı da tebrik eden Keleş, “Doğa Fen Lisesi öğrencisi Zeynep Başak Başusta, ‘Deniz Salyangozu Kabuğunun Diş Dolgusu ve İmplant Maddesi Olarak Kullanım Potansiyeli’ projesiyle dikkat çekti. Geleceğin bilim insanlarını yetiştiren tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.

Keleş, “Öğrencilerimizin bu başarıları bizleri gururlandırıyor. Onların azmi ve öğretmenlerinin rehberliği ile elde edilen bu başarılar, ülkemizin bilim ve teknoloji alanındaki geleceği adına büyük umut veriyor,” dedi. Gençlerin bilimsel çalışmalara olan ilgisini artırmak ve daha büyük başarılara imza atmaları için her zaman destek olacaklarını belirtti.

Ziyaret sonrası yaptığı konuşmada Keleş, “Misafirlerimize tekrar teşekkür ediyor, gelecekteki çalışmalarında başarılar diliyorum,” diyerek bilim ve eğitime verdikleri önemi bir kez daha vurguladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com