Ana Sayfa Uncategorized 1 Haziran 2024 73 Görüntüleme

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası mayıs ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası mayıs ayı Meclis Toplantısı’na Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş katıldı.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası mayıs ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş’in de katılarak kurum çalışmaları hakkında bilgiler verdiği toplantının açılış konuşmasını yapan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sedat Karataş,  hükümetin geçtiğimiz haftalarda yürürlüğe koyduğu Kamuda Tasarruf uygulamasını olumlu bir adım olarak gördüklerini ancak bunun küçük esnafı mağdur etmemesi gerektiğini ifade etti.

KARATAŞ: “YATIRICILAR KALİFE ELEMAN SIKINTISI YAŞIYIOR”

İş insanlarıyla yaptıkları görüşmelerde kalifiye eleman probleminin sıklıkla dile getirildiğini ifade eden Karataş, bu sorunun çözümü noktasında ilgili kurumlarla ortaklaşa çalışmalar yapılacağını dile getirdi.

Elazığ’ın istihdam ve yatırımlarının artırılmasına yönelik Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan’ın yurt dışı, Ankara ile Elazığ temasları ve görüşmelerinin olumlu yansımalarını gördüklerini dile getiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sedat Karataş, TEKNOVA OSB’nin tümüyle faaliyete geçmesiyle birlikte şehrin birçok alanda yeni yatırım ve istihdama kavuşmuş olacağını ifade etti.

Meclis toplantılarında her ay bir bürokratı ağırlama geleneğini devam ettirdiklerini, geçtiğimiz ay Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürünü ağırladıklarını bu ay da il genelinde önemli hizmetleri gerçekleştiren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş’i konuk ettiklerini ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris  Alan, özellikle TEKNOVA’da gerçekleştirdikleri çalışmalardan dolayı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş’e teşekkür etti.

BAŞKAN ALAN: “İLÇELERİMİZİN DEĞERLERİNİ EKONOMİYE KAZANDIRIYORUZ”

Ticaret ve Sanayi Odası olarak Mayıs ayını oldukça yoğun ve bereketli geçirdiklerini ifade eden Başkan Alan; “31 Mart yerel seçimlerinde seçilen belediye başkalarımıza yönelik hayırlı olsun ziyaretlerimiz kapsamında;  Keban, Ağın, Baskil ve Sivrice ilçemiz ile Akçakiraz Belediye Başkanlarımızı ziyaret ettik. ETAK Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde yürüttüğümüz Baskil Kaysısı işleme-paketleme ve ulusal piyasalarda pazarlama projemizi Baskil Belediye Başkanımızla istişare ettik. İlçe gezilerimiz kapsamında Ağın ilçemizde faaliyet gösteren Ağın Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni ziyaret ettik.” Dedi.

BAŞKAN ALAN: “TEKNOVA’DA 115 YATIRIMCIYA ARSA TAHSİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Elazığ’da İkinci Organize Sanayi Bölgesi TEKNOVA’da hummalı çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Alan, “Şehrimizin; üretim, istihdam ve ihracatına önemli katkılar sunacak olan Elazığ TEKNOVA Organize Sanayi Bölgemizde; 35’i yeni olmak üzere 115 firmamıza arsa tahsisini gerçekleştirdik.” Dedi.

BAŞKAN ALAN: “MİLLETVEKİLİMİZ PROF. DR. KELEŞ, İLİMİZ SORUNLARINI TAKİP EDİYOR”

Mayıs ayı içerisinde Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş’i Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasında ağırladıklarını ifade eden Başkan Alan, “Bizlerin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak değişik platformlarda dile getirdiğimiz ilimizin sorunlarını,  Sayın Milletvekilimizin de takip edip çözümü noktasında ilgili bakanlıklarla görüştüklerini ve bu konuyla ilgili yakın süreçte müjdeler vereceğini ifade etmesinden dolayı bizler de kendisine teşekkür ettik” dedi.

TOBB’UN 80.MALİ KURULUNA KATILIM

16 Mayıs tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’mizin Ankara’da yapılan 80. Mali Genel Kurulu’na Odamız üst kurul delegeleri ile birlikte katılım sağladıklarını ifade eden Başkan Alan; “Bu çerçevede Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Cevdet Yılmaz, Bakanlarımız ve TOBB Başkanımız Sn. M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımlarıyla 80. Mali Genel Kurulu kapsamında düzenlenen “Hizmet Şeref Belgesi Plaket Töreni”ne katıldık. Ankara’da gerçekleştirilen törenler vesilesiyle İlimiz iş dünyamızın sorun, talep ve beklentilerini Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Cevdet Yılmaz, bakanlarımız ve TOBB Başkanımıza birebir ilettik ve çözümleri konusunda destek sözleri aldık.” Dedi.

ÜRDÜN İLE TİCARİ İŞBİRLİĞİ

57 ülkenin üye olduğu ve Başkan Vekilliğini TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yaptığı İslam Ticaret ve Kalkınma Odası Yönetim Kurulu toplantısı için Ürdün’e yönelik iş seyahati gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Alan, bu kapsamda Türkiye’nin Amman Büyükelçisi Erdem Ozan’ı da ziyaret ettiklerini dile getirdi.

BAŞKAN ALAN: “ELAZIĞ TSO OLARAK ELAZIĞSPOR’A ÖNEMLİ KATKILAR SUNDUK”

Şehrin en önemli marka değeri ve gözbebeği Elazığspor’un  tüm zorluklara rağmen inanıp, azmedip ve sonunda hedefine ulaşarak 2. Lige çıkma başarısı gösterdiğine dikkat çeken Başkan Alan, “Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak siz meclis üyelerimizin de destekleriyle sezon içerisinde kulübümüze pirim desteğinde bulunmuş ve şehirde ilk pirim meşalelini yakan kurum biz olmuştuk. Ticaret ve Sanayi Odamızın mart ayı içinde başlattığı bu kampanya zaman içinde büyümüş ve şehrin kenetlenmesine sebep olmuştu. Elazığsporumuz’un final maçı oynayacağı İstanbul’a taraftarlarımızı götürüp getirmesi amacıyla Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2 otobüs tahsis ettik. Bizler de maç günü İlimiz yöneticileriyle birlikte İstanbul’daydık ve maçı,  yüreği Elazığ sevdası ve Elazığspor aşkıyla dolu yaklaşık 20 bin hemşerimizle birlikte izledik. Elazığspor çok güzel bir futbol örneği ortaya koyup attığı klas gollerle 3-0 aldığı maçla birlikte şampiyonluk kupasını da tüm şehre hediye etti.” Dedi.

BAŞKAN ALAN: “EMEĞİ GEÇENLERE TGEŞEKKÜR EDİYORUM”

Başarıda emeği olanlara teşekkür eden Başkan Alan; “Elazığ’a bu onur, gurur ve mutluluğu yaşatan Elazığsporlu futbolcularımıza, teknik heyetimize, yönetim kuruluna, bu başarıda emeği olan başta Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları olmak üzere tüm il yöneticilerimize, milletvekillerimize, iş insanlarımıza, takımını her şart ve zeminde destekleyen taraftarlarımıza, takımının etrafında kenetlenen tüm Elazığlı hemşerilerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

BAŞKAN ALAN: “BU BAŞARI DEVAM ETMELİ”

Sporda elde edilen bu başarının, domino etkisi oluşturmasıyla; başta ekonomi olmak üzere birçok alanda da başarılar elde edilecek yepyeni bir dönemin başlayacağına inandıklarını ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, toplantıya katılarak meclis üyelerine bilgiler veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şişe teşekkür etti.

İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERİ ALİ ŞİŞ: “PARSEL TALEBİ, ELAZIĞ TSO’YA GÜVENİ ORTAYA KOYUYOR”

İl Özel İdaresi olarak başta sanayi yatımlarının altyapıları olmak üzere ilin her köşesine hizmet götürdüklerini ifade eden Elazığ İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, 407 köyün çöp toplama, ilaçlama çalışmaları yanında sıcak asfalt hizmeti sunduklarını ifade etti.

Elazığ’da İkinci Organize Sanayi Bölgesi TEKNOVA’ya yatırımcılarının ilgisinin yüksek olduğuna dikkat çeken Genel Sekreter Ali Şiş,  “TEKNOVA ile birlikte yapımı devam eden Besi OSB ve Tekstilkent’in hayata geçmesi Elazığ’ın kabuğunu kırması adına önemli. TEKNOVA’da 115 parselin tahsis edilmesi, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi ve Başkanına olan güveni ortaya koyuyor. Yatırımcılar bu alanlarda yatırım yaparak kar edebileceklerine inandıkları için parsel talebinde bulunuyorlar. Sizlerin de gayret, destek ve öncülüğünüzle gerçekleştirilen bu yatırımlarla ilimizin ekonomisi ciddi anlamda büyüyecektir” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com