Ana Sayfa GÜNDEM, KÖŞE YAZILARI 22.06.2024 203 Görüntüleme

Cezmi Orkun yazdı….Sel gider, kum kalır….

SEL GİDER, KUM KALIR…

Değerli vatandaşlar, ekonomide OVP(Orta Vadeli Program) kapsamında alınan tasarruf tedbirlerinin de diğer hizmetlerde olduğu gibi faturasının milletin sırtına yüklendiğini, saray ve eşrafının kapısından dahi geçmediğini son Euro-2024 örneğinde bir kez daha gördük. Almanya Berlin’de bu turnuvaya katılan ülke sayısı 24 olup her ülke kendi ekipleriyle bu turnuvaya katılmaktadır. Ülkeler katılımcıların tüm ulaşım, otel ve yemek paralarını kendisi karşılıyor. Federasyonun harcadığı bu paralar elbette milletin devlete ödediği vergilerden elde ediliyor. Özellikle ülkemiz katılımcılarının düşük olması tasarruf tedbirlerine riayet açısından da önemli.

Ancak, ne tasarrufu vur patlasın çal oynasın anlayışı gereği diğer 23 ülke federasyonları maksimum 30 kişi ile katılırken basında yer alan iddialara göre TFF(Türkiye Futbol Federasyonu) tarafından organize edilen katılımcı sayısı milli takım kafilesi hariç 36’sı gazeteci olmak üzere 613 kişidir. İki gün bu konuda açıklama yapmayan TFF Başkanı dün yaptığı açıklama ile katılımcı sayısının 613 değil 197 kişi olduğunu söyledi. Her ikisi de korkunç. 197 kişi olduğu kabul edilse dahi Şimşek’in “sözde tasarruf tedbirleri” aldığını açıklamasından sonra savurganlığa devam edilmesi “Tasarruf hikaye, yine milletin sırtından para toplayarak ekonomiyi kısmen düzeltmeye çalışacaklar” hissiyatı sonucu olan yine millete olacak.

Sadece bu mu? bakın yeni vergi paketi hazırlığı var. Bu pakette beşli çete diye anılan sayıları kendilerince bilinen YİD (Yap-İşlet-Devret) modeli ile KÖİ (Kamu-Özel İş birliği) projeleri kapsamında faaliyet gösteren firmalar için elde ettikleri kazançlarından sözde alınan  yüzde 25 oranlı  kurumlar vergisinin yüzde 30 olması öneriliyor. İyi ya işte onlardan alınacak vergileri de arttırıyorlar diyebilirsiniz.

Ancak kazın ayağı öyle değil aziz milletim. AKP iktidarı, bu yerli ve yabancı yandaş firmalar için vergi indirimi, KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, KDV iadesi, sigorta pirimi işçi hissesi desteği, sigorta pirimi işveren hissesi desteği, yatırım yeri tahsisi, faiz veya kar payı desteği adları altında teşvikler sağlamaya ve EK de bir kısmı verilen firmaların vergi borçlarını da silmiştir. Görünen o ki, AKP iktidarı artan bu vergileri de affederek yükü yine bizlerin sırtına bindirecek.

Dedik ya, bu iktidarın iş ve icraatlarının merkezinde milletimiz ve ülkemiz yok. Varsa yoksa “Saray ve eşrafı ile yandaş/paydaşlar” var. Hadi hayırlısı. Birilerinin hamallığını yapmaya devam. Seçimlerde birinci parti olan CHP’nin de bu yüklerin milleti ezmesine daha ne kadar seyirci kalacağını ise bekleyip göreceğiz! bunlar yumuşayınca millet eriyor. Bizden söylemesi “sel gider, kum kalır.” Atasözüne atfen bu anlayışın, milletimizi yaktığı ve geçmesi uzun zaman alacak acı izler bıraktığı bilinmelidir. Bu izleri bırakanlarla ne görüşüyorsun acaba! EYY CHP.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

SILAMDA YAŞIYORUM GURBETİ

SILAMDA YAŞIYORUM GURBETİ

Tema Tasarım | Osgaka.com