Ana Sayfa GÜNDEM 28 Haziran 2024 115 Görüntüleme

IŞIKIVER ÇİMENTO FABRİKASIYLA İLGİLİ SORU ÖNERGESİ VERDİ

MHP Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER Türkiye Büyük Millet Meclisinde çimento fabrikasının il merkezinden kaldırılmasıyla ilgili yaptığı konuşmanın ardından bu kez de Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yazılı cevaplandırması talebiyle soru önergesi verdi…

ÇİMENTO FABRİKASIYLA İLGİLİ ISRARLI GİRİŞİMLER

MHP Elazığ Milletvekili Semih IŞIKVER’in il merkezinde kalan, toplum ve insan sağlığını tehdit eden çimento fabrikasının kaldırılmasıyla ilgili ısrarlı girişim ve takibi devam ediyor.

Sosyal Medya üzerinden milletvekilleri ve tüm ilgililere seslenerek 20 yılı aşkın bir süreden beri Elazığ gündemini meşgul eden bu sorunun çözümü için birlik çağrısında bulunan IŞIKVER konuyla ilgili olarak TBMM’de yaptığı konuşma ile fabrikanın gece gündüz demeden çalıştığını ve yıllık 160 bin ton çimento üretimi ile çevre ve insan sağlığını tehdit ettiğini belirterek sorunun ciddiyetini dile getirmişti.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI’NA 3 SORU

MHP Elazığ Milletvekili IŞIKVER, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ’nin yazılı olarak cevaplandırması talebiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:

1950’li yıllarda faaliyete geçen ve Aksaray Mahallesi’nde bulunarak o dönem il merkezi dışında kalan Elazığ Çimento Fabrikası, Elazığ’ın coğrafi yapısının sadece belirli yönlerden hava akımına izin vermesinden ve çöküntü ovası olma özelliği taşımasından ötürü, günümüz şartlarında şehrin ortasında kalarak çevre ve insan sağlığına büyük zarar vermektedir.

Buna göre;

1- Hava kirliliğini artıran ve yıllık ortalama 160 bin ton üretimi ile gece gündüz durmadan çalışarak hemşerilerimizin yaşam kalitesini düşüren söz konusu fabrikasının kaldırılması hususunda bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?
2- Yaklaşık 20 yılı aşkın süredir Elazığ’ın gündeminde olmasına rağmen fabrikanın kaldırılmasına dair herhangi bir çalışma yapılmamış olmasının sebepleri nelerdir?
3- Milletimizin sağlığını tehlikeye atmamak ve bir şehrin geleceğini yok etmemek adına Elazığ Çimento Fabrikası’nın kaldırılması konusunda Bakanlığınızca nasıl bir çalışma yapılması planlanmaktadır?

Screenshot

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com