Ana Sayfa GÜNDEM 28 Haziran 2024 116 Görüntüleme

MADEN GİBİ EVLER DE KADERİNE TERK EDİLDİ

HABER / FUNDA CANPOLAT

24 Ocak 2020 yılında meydana gelen Elazığ depreminin üzerinden 4 yıl geçmiş olmasına rağmen şehrin yaraları henüz sarılmış değil. 24 Ocak 2020 depreminin ardından merkez üstü Kahramanmaraş olan 2 büyük depremi daha atlatan Elazığ’da bir çok konut hasar gördü. Hasar gören konutların bir kısmı yıkılırken bir diğer kısmı ise orta ve ağır hasarlı olarak kaderine terk edilmiş durumda.

2020 yılında meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremden ağır hasar aldığı halde henüz yıkılmayan binalar tehlike saçıyor. Ağır ve orta hasar aldığı halde yıkılmayan binalar hem merkezde hemde ilçelerde ucube yapı olarak varlığını sürdürmeye devam ediyor.

CAMİ KEBİR MAHALLESİNDE YIKIMI BEKLEYEN 475 KONUT TEHLİKE SAÇIYOR!

Elazığ’ın Maden ilçesi,  daha önce mağduriyet adı altında birçok kez gündemde gelmişti. Kaderine terk edilen ilçe bu defa ağır hasarlı binaların vatandaşlar için tehlike arz etmesi ile gündeme geldi. 2020 yılından itibaren 3 büyük depremi ağır yaralarla atlatan Maden ilçesinde yer alan hasarlı konutlar henüz yıkılmamış durumda.

Maden ilçesinin Cami Kebir Mahallesinde yer alan ağır ve orta hasarlı 475 konut yıkımı bekliyor. Cami Kebir mahallesinde 24 Ocak 2020 yılında meydana gelen depremde 67 konut hasar görürken yine aynı mahalle yer alan 408 konut ise 6 Şubat 2020 depreminde ağır hasar aldı.

VATANDAŞLAR TEDİRGİN!

2020 yılından sonra meydana gelen depremlerden ağır ve orta hasar alarak yıkımı bekleyen toplam 475 konut, ilçede yaşayan vatandaşların tedirgin olmasına neden oluyor.

Duruma tepkili vatandaşlar, civar illerde büyük depremler beklendiğini ve bu evlerin yıkımının bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirerek yetkililerin acil bir şekilde bu sorunu çözmesi gerektiğini bildirdiler.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com