Ana Sayfa GÜNDEM 28 Haziran 2024 110 Görüntüleme

Milletvekili Erol’dan Elazığ’ın En Büyük İhtiyacı için Önemli Çağrı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’ın en büyük ihtiyacı haline gelen Hazardağlı Kavşağı için ortak ses oluşturma çağrısında bulundu.

Elazığ’da artan nüfus, şehrin batı bölgesinde oluşan yeni yerleşim alanları ve artan araç sayıları kentte Hazardağlı kavşağını belirli saatlerde adeta bir trafik çilesi haline getirmiş durumda. Bu sorunu tespit eden, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, bu talebin giderilmesi adına yerel medya, sivil toplum kuruluşları, siyaset ve bürokrasiye ortak ses oluşturma çağrısında bulundu.

“ORTAK SES SORUNU ÇÖZER”

Yapılması gereken alt geçit çalışması projesinin sadece Elazığ Belediyesi’nin gücüyle yapılamayacağını vurgulayan Erol, Elazığ’ın tek ses olduğu her konuda çözüme ulaştığını belirterek: “Son zamanlarda Elazığ’ımızda artan nüfus, araç sayısı ve depremlerden sonra şehrin batı bölgelerin oluşan yeni yerleşim alanları kentimizde yeni ihtiyaçların doğmasına neden olmuştur. Halkımızın bizlere sıklıkla ilettiği, çözüm beklediği konular arasında da bu konuyla bağlantılı olan bir proje talebi bulunmaktadır. Her ne kadar kamuda tasarruf tedbirleri konuşulsa da Elazığ bir deprem bölgesidir ve ihtiyaç haline gelen, zorunlu olan bir yatırımın tasarrufu kesinlikle konuşulmamalıdır. Aynı zamanda bu yatırım şehrimizin deprem nedeniyle kaybettiği ekonomik kaybın telafisini sağlayacak yani hakkı olanı alacak bir taleptir. Nedir o talep? Hazardağlı Kavşağı için bir altgeçit projesi. Günün belirli saatlerinde, bu bölgede yaşanan trafik yoğunluğu artık bir çileye dönüşmüş durumdadır. Modern bir kent hayali kuruyorsak şehrimizin en fazla kullanılan bu noktası için böyle bir proje artık şarttır. Ancak bu projeyi hayata geçirmek için sadece Elazığ Belediyesi değil şehrimizin tüm dinamiklerine sorumluluk düşmektedir. Tasarruf tedbirleri ancak bu tarz akılcı yatırımlarla esnetilebilir ve şehrimizin zor günlerden geçtiği günümüzde esnafımıza ve iş kapısı bekleyen halkımıza bir can suyu olur. Projenin ancak bakanlık koordinesinde ve Karayolları Genel Müdürlü eliyle yapılması gerekmektedir. Ben inanıyorum ki Elazığ tek ses olduğunda çözmeyeceği hiçbir sorun, yerine getirilmeyecek hiçbir talep yoktur. Bu talebimizi de güçlü yerel medyamızın desteği, sivil toplum kuruluşlarımızın katkısı, bürokrasimizin ve siyasetimizin desteği ile yerine getirmemiz için hiçbir neden yok. Elazığ’ın bu sorununa katkı sağlayacak, Türkiye’ye örnek olacak, modern ve kentimizin sembolü olacak, ruhunu yansıtacak bir altgeçit projesi için ben Gürsel Erol olarak elimden gelen her türlü desteği vermeye hazırım” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com