Ana Sayfa GÜNDEM 29 Haziran 2024 101 Görüntüleme

BAŞKAN ALAN: EKİP RUHU VE TAKIM ÇALIŞMALARIMIZ BAŞARIYA DÖNÜŞÜYOR”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Haziran ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sedat Karataş, pandemi ve sonrası yaşanan olumsuzlukların sona erip üretim ve istihdam hamlesinin yeniden başlatıldığı ülkemizde birçok alanda önemli gelişmeler yaşandığını dile getirdi.

KARATAŞ:
“VERGİ REFORMU KÜÇÜK ESNAFI KORUYACAK ŞEKİLDE YAPILMALI”
Bu olumlu gelişmelere karşın kamuda tasarruf adına atılan adımların, geliri daha çok olan kesimler yerine, dar gelirli ve orta düzeydeki iş esnafları mağdur eder bir nitelikte yürütüldüğüne dikkat çeken Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sedat Karataş, “Bugün ülkemizde en ön sıralarda yer alan güçlü ticari firmalar, çoğu kez kazanç yerine zarar göstererek vergi vermekten kaçmaktalar. Resmiyette kazanç göstermeyen ve kanunların zaaf ve açıklarından faydalanan birçok güçlü firmaların, vergi vermediği gibi zaman zaman da tahakkuk etmiş vergilerinin silinmesi, adil olmadığı gibi kamu vicdanını da yaralamaktadır. Bizler, hem Ticaret Odası meclis üyesi sıfatıyla hem de esnaf olarak, hazırlanan vergi paketinin, adil ve küçük esnafları mağdur eden bir içerik yerine bu esnaflarımızı koruyan bir anlayışla hazırlanmasını diliyor ve bekliyoruz.” Dedi.

BAŞKAN ALAN:
“KUTLU YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ İLK GÜNKÜ HEYECANLA SÜRDÜRÜYORUZ”
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak, şehrin ekonomik anlamda gelişmesi ve kalkınması adına meclis üyeleriyle birlikte başlattıkları kutlu yürüyüşe ilk günkü heyecanla devam ettiklerini ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, ekonomisi güçlü, sanayisi gelişmiş bir şehrin, yarınlara da umutla bakan ve sinerji oluşturmayı beraberinde getirebilen bir şehir olacağını, Elazığ’ın bu süreçleri başarıyla yürüttüğüne dikkat çekti.
Geçmiş dönemlerdeki piyasa belirsizliği ve arz-talep dengesizliğinden kaynaklanan durağan dönemin artık sona erdiğini ifade eden Başkan Alan, gerek OSB’lerde gerekse farklı mevkilerdeki fabrikaların tam kapasite ile çalışarak, piyasanın önemli aktörleri olmayı başardıklarını dile getirdi.
BAŞKAN ALAN:
“TEKNOVA İLE ŞEHRİN ÜRETİM VE İSTİHDAMINA ÖNEMLİ KATKI SUNULACAK”
Ekonomideki gelişmenin en önemli kanıtının Elazığ’ın ikinci Sanayi Bölgesi olan TEKNOVA’daki parsellerin tükenme noktasına gelmesi olduğuna dikkat çeken Başkan Alan, “Üreten bir şehir olma yolunda ilerleyen ve bölgesinde öne çıkan Elazığ’ın ihracat rakamları da günbegün artmakta ve bu şehrin hem ekonomik hem de sosyal yaşamına etki etmektedir.
Bu süreçte il dışı ve yurt dışından çok sayıda yatırımcıyla görüştük ve kendilerine Elazığ’da yatım yapmalarının faydalarını ve avantajlarını anlattık.
Kendileri de bu avantajlardan, özellikle teşvikte 6. bölge imkânlarından faydalanarak yatırım yapma konusundaki önerilerimizi dikkate alarak gerekli adımları attılar.” Dedi.
“YENİ YATIRIMCI ÇEKMEK YANINDA MEVCUT YATIRIMCILARIMIZI DA ZİYARET EDEREK PROBLEMLERİ DİNLİYORUZ”
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak Elâzığ’a yeni yatırımcı çekme yönünde ortaya koydukları gayret ve çalışmalar yanında, geçmişten bugüne ilimizde yatırım, istihdam ve üretim yapan iş insanlarını da unutmadıklarını dile getiren Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, “ilimizde yatırım yapan iş insanlarımızın fabrikaların giderek bizzat kendilerini ziyaret ettik, sektörle ilgili bilgi alışverişinde bulunduk ve başarılarından dolayı kendilerine teşekkür ettik. Bu ziyaretlerimize, siz değerli meclis üyelerimizle birlikte aralıksız devam ettireceğiz” dedi.
“GEBZE TİCARET ODASIYLA KARDEŞ ODA OLMANIN AVANTAJLARINI ŞEHRİMİZE TAŞIYACAĞIZ”
Kurban Bayramı vesilesiyle Gebze Ticaret Odası Başkanı hemşehrimiz Abdurrahman Aslantaş’ın Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek geleneksel bayramlaşma törenine katılmasının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Başkan Alan, “Öncelikle ziyaretleriyle bizleri onurlandıran ve “Kardeş Oda” olarak karşılıklı işbirliği yapma kararı aldığımız Gebze Ticaret Odası Başkanımız hemşerimiz Sayın Abdurrahman Aslantaş’a teşekkür ediyorum.
Türkiye’nin üretim üssü sayılan Gebze gibi önemli bir yerde hemşerimiz Abdurrahman Aslantaş’ın Ticaret Odası Başkanı olması ve bu Odanın Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda olması birçok imkân ve hizmetin ilimize taşınmasını sağlayacaktır.” Dedi.
“EKİP ÇALIŞMASI VE TAKIM RUHUMUZ, BAŞARIYA DÖNÜŞÜYOR”
Şehrin topyekûn kalkınması ve bölgesinde cazibe merkezi olması yönünde Elazığ TSO olarak tüm meclis üyeleriyle çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini dile getiren Başkan Alan, “Sizlerin de destek ve önerileriyle oluşan bu başarılar her türlü takdirin üzerindedir. Ekip çalışması ve takım ruhunun başarıya dönüşmesindeki emekleriniz her türlü takdirin üzerindedir.” Diyerek çalışmalarından dolayı meclis üyelerine teşekkür etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com