Ana Sayfa Güncel, GÜNDEM 5 Temmuz 2024 135 Görüntüleme

Milletvekili Keleş: “Türk Sivil Havacılık Kanununa İlişkin Yeni Düzenlemelerin Mecliste Kabul Edilmesini Değerlendirdi.

Milletvekili Keleş: “Türk Sivil Havacılık Kanununa İlişkin Yeni Düzenlemelerin Mecliste Kabul Edilmesini Değerlendirdi.

Ulaştırma alanında önemli düzenlemeler içeren Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Bu kanunla birlikte ulaştırma ve altyapı alanında birçok yenilik ve düzenleme hayata geçirilecek.

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan Türk Sivil Havacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, ulaştırma ve altyapı alanında önemli yenilikler getirdi.

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, yeni kanunun kabul edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Türk Sivil Havacılık Kanunu ile ulaşım alanında önemli adımlar atılmıştır. Bu düzenlemelerle deniz ve içsular ulaşımını geliştirmek, serbest, adil ve sürdürülebilir bir rekabet ortamı sağlamak amacıyla önemli tedbirler alınmıştır. Liman, iskele ve kıyı yapılarında gemilere verilen hizmetlerin taban ve tavan ücretleri belirlenerek, sektördeki düzen sağlanacaktır” dedi.

Boğazlardan Geçiş ve Liman Hizmetleri

Milletvekili Keleş, İstanbul ve Çanakkale boğazlarından geçiş esnasında verilecek kılavuzluk ve römorkörcülük hizmetlerinin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslar dahilinde Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yürütüleceğini belirtti. Keleş, “Bu konuda gerçek veya özel hukuk tüzel kişileri yetkilendirilemeyecek veya hizmet alımı yapılamayacaktır. Böylece boğazlarımızın güvenliği ve hizmet kalitesi artırılacaktır” ifadelerini kullandı.

Emisyon Düzenlemeleri

Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, yeni düzenlemeyle birlikte ticari gemilerin saldıkları sera gazı emisyonlarının karşılığı olarak gemi sahiplerinden tahsil edilen tutarların genel bütçeye özel gelir olarak kaydedileceğini vurguladı. “Bu düzenleme ile çevreyi korumaya yönelik önemli bir adım atılmıştır. Avrupa Birliği Emisyon Ticaret Sistemi güncel karbon fiyatı temel alınarak belirlenecek bedeller, her yılın eylül ayı sonuna kadar ödenecektir” dedi.

Havacılık Güvenliği

Milletvekili Keleş, havacılık güvenliğine ilişkin yapılan düzenlemelerin de altını çizdi. “Havacılık güvenlik tedbirleri, can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla genel kolluğun gözetiminde özel güvenlik görevlileri tarafından yerine getirilecektir. Havaalanlarında ve hava araçlarında yolcuların güvenliği en üst düzeyde sağlanacaktır” dedi.

Son olarak, yeni kanunun ülkemiz ulaşım altyapısına büyük katkılar sağlayacağını ve Türkiye’nin uluslararası alanda rekabet gücünü artıracağını ifade eden Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, “Kanunun hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com