Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Harput Bölge Temsil Kurulu tarafından Elazığ ve Bölgede yapılabilecek turizm hamleleri ve ihtiyaçların konuşulduğu bir program gerçekleştirildi. TURSAB Temsil Kurulu Başkanı Cuma Gülnar’ın evsahipliğinde gerçekleşen toplantıya Elâzığ Valisi Numan Hatipoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, Turizmci ve Acente temsilcileri, STK temsilcileri katıldı.
Türkiye Seyahat acenteleri birliği Harput Bölge temsil kurulu tarafından Elazığ Turizm Buluşmaları programı düzenlendi.
TURSAB Harput Bölge Temsilcisi Gülnar:” Turizmin geliştirilmesi için yurt içi ve yurtdışı acentelerle işbirliği çalışmalarımız devam ediyor”
TURSAB Harput Bölge Temsil Kurulu Başkanı Cuma Gülnar öncülüğünde düzenlenen programda şehrin turizm potansiyeli, bölgesel kalkınma vizyonu ve seyahat acentaları konularında fikir alışverişinde bulunuldu. Hazırladıkları projelerle bölgenin sağlık turizminin canlandırılmasına katkı sunmayı hedeflediklerini belirten TÜRSAB Harput Bölge Temsil Kurulu Başkanı Cuma Gülnar, Elazığ ve bölgede turizm potansiyelini arttırmak için yapılması gereken proje ve önerileri masaya yatırdı. TUSAB’a bağlı olarak Türkiye ve bölge kapsamında bulunan Elazığ, Maatya, Bingöl ve Tunceli’deki 124 seyahat acentesi ile birlikre yapılan çalışmalardan da bahseden Gülnar, Elazığ’ın tanıtımı ve yerel acentelerin işbirliği ile bölge turizminin kalkınmasını hedeflediklerini söyledi. Bölgesel olarak bilgilendirme ve tanıtım faaliyetleri ile Elazığ’ın tanıtılması konusunda çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Gülnar, yurtdışı faaliyetlerinin de devam ettiğini aktararak Kıbrıs, Gürcistan, İran, Arnavutluk, ve Karadağ gibi ülkelerdeki acentelerle işbirliği anlaşması yapıldığını kaydetti.

” Turizm Master Planına ivedilikle ihtiyacımız var”
TÜRSAB Harput Bölge Temsil Kurulu Başkanı Cuma Gülnar Elazığ’In sağlık turizminde yapacağı atılımın önemine de dikkat çekerek sözlerini şöye sürdürdü: “Sağlık turizmi çalıştayı ve karaciğer nakli paneli var. Bu sağlık Turizmi alanında Malatya İnönü Üniversitesi ile birlikte yürüteceğimiz Harput BTK’nın bir projesi. Bölgedeki sağlık turizmini canlandırmak için İnönü ve Fırat üniversitelerimizdeki değerli hocalarımızın da katılımıyla sağlık turizm alanındaki önemli alandaki bilgi becerileriniŞehrimize katkı kazanım sağlayabilmek amacıyla böyle bir çalıştay düzenleyeceğiz. Ama Turizm Master planı bizim şehrimizin olmazsa olmazıdır. Bu konuda da özellikle biz bir ivedilik istiyoruz. Aciliyet istiyoruz. Çünkü güzel fikirlerimiz var. O yüzden bir master planı eşliğinde ilerlenirse yatırımdan, bütçesinden her şeye kadar düzgün bir yol izlemiş olur.Kısa sürede daha profesyonel yol alacağımıza inanıyoruz.” dedi.

”Elazığ ve çevresi tarihi, kültürel ve doğal zenginlikeri ile önemli bir turizm potansiyeline sahiptir”
TURSAB Harput Bölge temsilciliği olarak öncelikli hedeflerinin uzun vadeli, sürdürülebilir bir strateji ile Elazığ’ın bir marka şehri haline gelmesi olduğunu da ifade eden Gülnar:” Elazığ ve çevresi tarihi, kültürel ve doğal zenginlikeri ile önemli bir turizm potansiyeline sahiptir. Bu potansiyelin doğru tanıtım, planlama ve yatırımla daha görünür kılınması ortak hedefimizdir. Kamu kurumlarımız ve özel sektörle işbirliği içinde çalışmaya, bölgemizin turizmde hak ettiği yeri alması için katkı sunmaya her daim hazırız” dedi.
Vali Hatipoğlu: ”Turizm konusunda çevre illerle entegre çalışma yapılması gerekiyor”
Elazığ valisi Numan Hatipoğlu, şehrin turizm merkezleri ile ilgili yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler vererek çevre temizliği noktasında herkese görev düştüğünün altını çizdi.
Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu: “Gerek Hazar Gölü’ndeki işgaller anlamında yıkımları başlattık. Sahili erişilebilir kılacağız. Bu ay içinde bisiklet yolu 8 kilometre ihalesini yaptık. Önceki haftalarda çevre bakanımızdan tekrar destek aldık. İki çöp kamyonu ve yaklaşık 300’e yakın konteyner aldık. Bu 8 kilometrelik bisiklet yolu yapılacak. Hedefimiz Hazar Gölü’nün çevresinde çepeçevre yapabilmek. Vatandaşın direkt kullandığı plaj kesimleri ile ilgili olarak biliyorsunuz bir çalışma yaptık. Bu anlamda bazı otopark düzenlemeleri ve çevre düzenlemeleri yapacağız orada. Kurumları kendilerinden önceki ve sonraki kısımlarla ilgili olarak da temizlikten sorumlu aynı şeyi işletmeler için de sorumlu olacak. Odaklanmamız gereken şey Malatya, Diyarbakır, Mardin, Bingöl ,Tunceli, Tunceli’de doğa sporları ile ilgili alakalı olarak bir Entegre çalışma yapmamız lazım. Ya turizmin çeşitlendirmek lazım gastronomi eğlence doğa sporları veya işte Güneş tatil turizmi gibi olması gerekiyor Ben bu anlamda işte bir yılı doldurduk Elazığ’ın çok daha iyi yerlerde olması gerektiğini düşünüyorum.” ” dedi.
Turizm çalışmalarında erişilebilirlik ve kullanılabilirliği ön planda tuttuklarını belirten Vali Hatipoğlu, turizm konusunda çevre illerle entegre çalışma yapılması gerektiğini söyleyerek Elazığ’ın daha iyi yerlerde olması için hizmet etmeye devam ettiğini ifade etti.

Kent Konseyi Başkanı Koca:” Burada önemli olan sorunları dile getirip çözüm aramak”
Kent Konseyi Başkanı Nafiz Koca, şehrin kültürel ve sanatsal tanıtımı konusunda yürütülen çalışmaların ivme kazandığını kaydetti. Kent Konseyi Başkanı Nafiz Koca: “Tabii bu tür organizasyonlar gerçekten önemli. Özellikle şehrin kültürel sanatsal konularda son dönemlerde ciddi bir ivme kazandığını hepimiz müşahede ediyoruz. Sayın Valimin bahsettiği gibi burada önemli olan sorunları dile getirip sorularla o sorulara cevap vererek çözüm aramak bu vesile ile Ben tekrar bu programları düzenleyen başkanımıza teşekkür ediyorum.” dedi.