Ana Sayfa Uncategorized 29 Eylül 2022 308 Görüntüleme

BAŞKAN KARATAŞ “SİYASİ İRADEYE VE MİLLETVEKİLLERİNE SESLENİYORUM! SİVRİCE’DE DEVLET HASTANESİ YAPILSIN”

Kamu Sağlık SEN Genel Başkanı Ümit Karataş,  Elazığ’ın Sivrice ilçesinde devlet hastanesinin olmamasına tepki gösterdi. Konumu itibariyle turistik bir ilçe olan Sivrice, aynı zamanda deprem bölgesi olarak hastane ihtiyacının en çok duyulacağı bölgelerden biri.

İlimizde meydana gelen depremlerin genelde merkez üssü olan Sivrice ilçesinde 2020 yılında yaşanan depremle devlet hastanesinin eksikliği ilçede yaşayan depremzedelerin hastaneye ulaşımını zorlaştırmıştı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kamu Sağlık SEN Genel Başkanı Ümit Karataş, 2020 yılında meydana gelen depremde ilçede hastanenin olmayışının ağır hastaların şehir merkezine taşınmasında sıkıntılara neden olduğunu ve yaralı hastaların hastaneye ulaşmasında büyük problemler yaşandığını, aynı zamanda Sağlık Bakanı ve İçişleri Bakanlarının acilen Sivrice ilçesine bir devlet hastanesi yapılması gerektiğini belirttiği halde bu konuda bir adım atılmadığını dile getirdi.

“Burdan siyasi iradeye ve milletvekillerine sesleniyorum!” ifadelerine yer veren Başkan Karataş;

“Elazığımızın tüm ilçelerinde devlet hastanesi bulunmasına rağmen turistik ilçemiz olan Sivrice ilçemizde hala daha bir devlet hastanesinin bulunmaması büyük bir eksiklik olarak addedilmektedir. Özellikle 2020 depreminde bu eksikliği hisseder hale geldik. Sivrice halkının depremde görmüş olduğu zaiyattan yaralı ve diğer ağır hastaların şehrimize taşınması noktasında büyük zorluklar yaşanmış ilçemizde bir devlet hastanesinin olmayışının büyük sıkıntılara neden olduğunu herkes görmüş oldu. Ayrıca son dönemde Palu , Kovancılar ve Keban Devlet Hastanesinin yapılmasıyla ilgili projelerin onaylanıp Sivrice ile ilgili herhangi bir projenin ve herhangi bir ismin telaffuz edilmemesi bizleri derinden üzmüştür.

2020 depreminde Sağlık Bakanımızın ve İç İşleri Bakanımızın Sivrice’ye acilen bir devlet hastanesi yapılması gerektiğini belirtmesine rağmen ve bu konuda ivedilikle temellerinin atılmasıyla ilgili talimatlarına rağmen herhangi bir adım atılmadığı gibi bu konuyla ilgili bir ilerleme kaydedilmemiştir. Bu nedenle burdan özellikle siyasi iradeye ve tüm milletvekillerine seslenmek istiyoruz Sivrice ilçemize acilen bir Devlet Hastanesi kazandırılması gerekmektedir. Hem nüfus anlamında hem de özellikle ve özellikle deprem bölgesi olması nedeniyle bir Devlet Hastanesinin insanlara acilen yardımına koşma ve tedavi alma anlamında acilen ihtiyaçları bulunmaktadır. Bu nedenle bu eksikliğin giderilmesi ile ilgili her türlü çalışmanın yanında olacağız ve bu konuda siyasi iradeye tekrar buradan sesleniyoruz! Sivrice ilçemizin Devlet Hastanesinin yapımı için bir an önce harekete geçin. ” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com