Ana Sayfa GÜNDEM 17 Ekim 2022 431 Görüntüleme

“SICAK SATIŞ YERİNİ İNTERNET SATIŞINA BIRAKIYOR”

Sürekli olarak ürünlerde ki fiyat artışları ve günümüzde gelişen teknoloji nedeniyle insanlar her geçen gün biraz daha internet alışverişine yöneliyor. Gerek yüzlerce ürün ve fiyat bilgisine kolayca ulaşılır olması gerek kargo aracılığı ile ürünlerin kapıya giderek kolaylık sağlıyor olması internet alışverişini daha cazip bir hale getiriyor. Artan maliyetler ve düşen kar marjı nedeniyle sıcak satışı bırakan birçok işletme internet üzerinden satış yaparak kazanç sağlamaya çalışıyor.

Elazığ’da butik işletmecisi olan Meltem TUĞAN, ürünlerin fiyatlarının dolara bağlı olarak yükseldiğini bu nedenle maliyetlerin her geçen gün arttığını dile getirdi. Elazığ’dan Türkiye’nin dört bir yanına kargo ile satış yaptığını bildiren TUĞAN, “Ama şöyle bir şey tabi ki internet satışımız olmasa daha çok zorlanabilirdik. İnternette ki müşterilerimiz sayesinde bugün ayakta kalabiliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

HARPUTTİMES’e özel açıklamalarda bulunan TUĞAN;

“Geçen yılla kıyasladığımız zaman zaten biz tüm ürünleri dolar üzerinden alıyoruz dolar çıktığı zaman ne oluyor muhtemelen bizim ürünlerimize yansıyor. Şu an sezon mesela çok çok yüksek maliyetler çok çok yüksek, kargolar çok yüksek 2 koli geldiği zaman mesela geçen yıl 100 TL verdiğimiz kolileri bu yıl biz nerdeyse 500 -600 yapıyoruz.  En basit örneği KDV’lerini ödüyoruz, maliyelere vergi ödüyoruz.  Birçok masrafımız var, asgari ücret yükseldi çalışanlarımız var , elektrik yükseldi kira yükseldi daha öncede dediğim gibi sektörde her gün zam geliyor zaten her şeye.

Türkiye’nin her yerine kargo çıkışımız mevcut. Ama şöyle bir şey tabi ki internet satışımız olmasa daha çok zorlanabilirdik. İnternette ki müşterilerimiz sayesinde bugün ayakta kalabiliyoruz. Ama bunun içinde tabi ki çok çalışmak gerekiyor. Nerdeyse her gün çekim her gün  anlatımlı video yapıyoruz. Arkamızda profesyonel bir ekip var onlardan destek alıyoruz, bu şekilde devam ediyoruz.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com