Elazığ’ da okumaya teşvik ve kütüphanelerin geliştirilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Türk Eğitim-Sen tarafıdan düzenlenen kampanya ile birçok kitap ihtiyaç duyulan kütüphane raflarında yerini aldı. Birçok kişinin kitap bağışı yaparak katılım sağladığı kampayaya bir destekte Elazığ Sezai Karakoç Özel Eğitim Anaokulu Müdürü Mehmet Ali Günaydın’ dan geldi. Eğitimci Yazar Günaydın gazetemize yapmış olduğu açıklamada;
“Geçen yıldan itibaren benim ve dostlarımın girişimiyle 3 tane kütüphane açtık. İki tane Baskil’de bir tane de Alacakkaya’da olmak üzere toplamda 3 tane kütüphane yaptırıp Şehitlerimizin adını verdik o kütüphanelere. Ne yazık ki şu anda ki mevcut okulların durumu açısından şunu söyleyebilirim, kütüphanelerimiz çok kullanışlı ve yeterli durumda değil. Hatta Milli Eğitim Bakanlığı’da bu durumu görerek yakın tarihte bir proje başlatarak bütün okullarla kütüphane açmak ve kütüphaneleri daha iyi seviyelere getirmekle ilgili yürüttüğü bir proje var. Şuan, da Elazığ’da da yanlış hatırlamıyorsam 80 civarında yeni kütüphane açıldı.
“Birkaç sene sonra Elazığ’da ki okullardaki bütün kütüphaneler yenilenmiş, çocuklara uygun kitaplarla donatılmış ve fiziksel olarak daha iyi hale getirilmiş bir yapıya dönüşecek gibi ama ilimizde bizim gördüğümüz böyle bir eksiklik vardı. Şu an da Türk Eğitim-Sen’de bununla ilgili bir çalışma başlatıyor. Yapmış olduğum kitap bağışı da bu uygulama ile ilgiliydi. Türk Eğitim-Sen aracılığıyla 6-7 tane okula kütüphane açacaklar bizde bağışta bulunarak destek olalım dedik. “ ifadelerine yer verdi.
GÜNAYDIN”OKUMA ALIŞKANLIĞI KÜÇÜK YAŞTA AŞILANMALI”
Eğitimci-Yazar Mehmet Ali Günaydın okuma alışkanlığının küçük yaşta edenilmesi gerektiğini vurgulayarak;
“Ülkemizin en büyük problemlerinden biri de okuma alışkınlığının düşük olmasıdır. Aynı şekilde ilimizin de bir eksikliği olarak görülmektedir. Bu konuda ki eksikliğe her platformda dikkat çekiliyor. Bunu arttırmaya yönelik hem kamu kurumlarının hem de şahısların girişimleri var. Elazığ’ da bu konuda çok ileri seviyede değil ne yazık ki, insanımız biraz daha az okuyor az yazıyor. Toplum olarak bizim eksikliğimiz bu.
Bu konuda Elazığ’ da Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önceki yıllarda yürütmüş olduğu bir “Elazığ Okuyor Projesi” vardı. Ben hakikaten o projeyi yerinde ve güzel bulanlardan biriyim. Çocuklara kitap tavsiyesinde bulunuluyordu. Çocuklar okuyordu. Bununla ilgili çocuklara belge vs. veriliyordu. Yani Milli Eğitim okullar ve öğretmenler aracılığıyla okuma alışkanlığını kazandırmak adına bir faaliyet yürütüyordu. Elazığ’da bunun artarak devam etmesi gerekiyordu. Küçük yaşlarda aslında bunu çocuklarımıza aşılamamız gerekiyor. En önemli nokta aslında ailelerin kendileri kitap okuyarak çocuklara okuma alışkanlığı edindirmeleridir. Bu alışkanlığı çocuklara en iyi bu şekilde aşılayabiliriz diye düşünüyorum.” dedi.
“KİTABIMA OLUMLU DÖNÜŞ SAĞLANDI”
“Kitabım geçen yıl ekim ayında çıktı. Kitap bir tarihi roman. Bilge Kağan döneminde geçen bir hikayeyi içeriyor. O dönemde ki gizli bir askeri birliğin başından geçen olaylar üzerine kurgulanmış bir kitap. 11 kişiden oluşan gizli bir birlik. Bilge Kağana bağlı olan ve direk ondan talimat alan bir birliğin o dönemki şartlarda devletin ve kağanın verdiği emirleri yerine getiriyorlar. Çine yapılacak akımlar öncesi Çin’den bilgi toplama ve istihbarat faaliyetlerini icra ediyorlar.
Bunun üzerine kurgulanmış bir kitap. Kısa süre içinde 2. baskıyı gördü. Okuyucular tarafından genelde olumlu dönütler aldık. Tabi ki her kitap herkese hitap etmeyebilir. Herkesin tarzı ilgisi farklı olabilir ama genel olarak okuyuculardan çok olumlu dönüt aldık buda bizi çok mutlu etti.” ifadelerine yer verdi.