Ana Sayfa Uncategorized 18 Ocak 2022 642 Görüntüleme

KURUM ÇALIŞANLARI BİR BÜTÜN OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ

Uzun zamandır küresel sorun halinde olan pandemi sürecinde en çok yıpranan kesim sağlıkçılar iken bu tehlikeli hastalıkla mücadele sürecinde sağlık çalışanları halkın gözünde adeta ”Kahraman” olarak nitelendirildi.  Bulaş özelliği yüksek olan bu hastalığın tedavi-teşhis ve karantina sürecinin tamamında aktif rol oynayan sağlıkçılar gerek sosyal hayatlarından ödün vererek gerek canlarından ödün vererek tüm tehlikelere rağmen çalışmalarına aralıksız devam ettiler. 

 

KURUMDA BU SÜREÇTE ÇALIŞAN PERSONELLER SADECE DOKTOR VE HEMŞİRELER MİYDİ?

Kurumda bu süreçte çalışan personeller sadece doktor ve hemşireler miydi?Pandeminin en yoğun olduğu dönemde birçok doktor ve hemşire istifa ederken geri kalan kısım ise canı pahasına mesleğini sürdürmeye devam etti. Geçtiğimiz günlerde Sağlıkçılar maaşlarına yapılan düşük miktarlı zamma tepki göstererek emeklerinin karşılığını almadıklarını en düşük memur maaşının ise Sağlıkçılara ait olduğunu dile getirdiler. Yapılacak olan zamlarda sadece doktor ve hemşireler değerlendirilirken akla “Kurumda bu süreçte çalışan personeller sadece doktor ve hemşireler miydi? Temaslı hastanın hastaneye giriş sürecinden çıkıncaya kadar olan zaman diliminde kendisiyle yakın diyalog kuran diğer kurum çalışanları hayati tehlike taşımıyor muydu? sorularını getiriyor.  

 

SAĞLIKÇI OLARAK AYRIŞTIRILIP ZAM TALEBİNE TABİ TUTULUYOR?

Temaslı hastaların odalarının temizliğinde bulunan temizlikçi, giriş kayıt vb. işlemleri yapan çalışanlar, danışma, hasta bakıcı v.s birçok kurum çalışanı varken neden sadece doktor ve hemşireler Sağlıkçı olarak ayrıştırılıp zam talebine tabi tutuluyor? Bir kurum içerisinde eşit statülere sahip olmasalar da aynı hayati tehlike altında çalışan personel neden ayrıştırılıyor?  

Aynı ayrım birde eğitim çalışanlarında görülmekte. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamasında pandemi sürecinde yoğun çalışmalar sergileyen başarı belgesi verileceğini belirtmişti. Eğitimciler bu konuya tepki verirken görüşme sağladığımız bir eğitimcimiz; 

 

ÖĞRETMEN DIŞINDA KALAN DİĞER EĞİTİM ÇALIŞANLARI DA UNUTULMAMALIDIR

“Sayın Bakanımızı bu güzel düşüncesinden dolayı tebrik eder eğitimciler olarak teşekkür ederiz ancak eğitim bir bütündür ve bu bütünün içerisinde öğretmen dışında kalan diğer eğitim çalışanları da unutulmamalıdır. Eğitim çalışanlarımıza da özellikle pandemi sürecinde yaptıkları özverili çalışmalarından dolayı başarı belgesi vermesi uygun olacaktır.” ifadelerine yer verdi.  

Kurumlar içinde herhangi bir meslek öne çıkarılmadan bir bütün halde değerlendirilme yapılmalı bir zam isteniyorsa tüm kurum çalışanları göz önünde bulundurularak yapılmalı bir belge verilecekse tüm kurum çalışanları ön görülerek verilmeli aynı kurum içerisinde mesleki statüye göre personeller ayrıştırılmamalı. 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com