Ana Sayfa SPOR 19 Ocak 2022 206 Görüntüleme

ELAZIĞ’DA YENİ BİR BRANŞ: ESKRİM

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde öncesinde fahri olarak yapılan Eskrim branşında, Antrenörün de gelmesiyle, yeniden dizayn edilen Eskrim Salonunda antrenmanlara başlandı. Gençlik ve Spr İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada :”Küçük yaş gruplarıyla başlanan antrenmanlar da çekirdekten sporcu yetiştirmeye başlıyoruz. 2016 yılına kadar Milli Takım ve Olimpik düzeyde sporcu yetiştiren Antrenör Mehmet Ali Dayanç, İl Temsilcimiz ve 2. Kademe Antrenör Erhan Kaya ile birlikte Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu üst kat Eskrim Salonunda antrenmanlarına devam ediyor.” denildi.

Antrenör Mehmet Ali Dayanç yaptığı açıklamada; Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Eskrim Antrenörüyüm. Üç ay önce tayinle Elazığ’a gelip, Eskrim branşını başlattık. Şuan aktif sporcu sayımız On altı sporcuyla devam etmektedir. Çeşitli yaş grupları vardır, şuan için başlangıç yaş gruplarıyla devam ediyoruz. Epe branşındayız. İl Müdürümüz sayesinde güzel bir salona sahip olduk. Bunun için İl Müdürümüz başta olmak üzere diğer çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ederim bana bu imkanı sağladıkları için.

Eskrim İl Temsilcisi Erhan Kaya yaptığı açıklamada; Elazığ Eskrim İl Temsilcisiyim ve 2. Kademe antrenörüm. Elazığ’da bu faaliyeti üç yıldır devam ettiriyoruz. Biz çocuklarımız için buradayız. Elazığ’a yepyeni bir yüz yepyeni bir sporu getirdik. Eskrim sporuyla Elazığ’ı tanıştırdık. Bu imkanları bize sunan İl Müdürümüz Abdulsamet Eren Beye ve Spor Şube Müdürümüz Alattin Özdemir’e sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu tesisi bizlerin ve Öğrencilerimizin hizmetine sunduğu için, dedi.

İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada; Eskrim Branşı ilimize hayırlı olsun. Yeni bir Branş yeni Sporcular yetiştiriyoruz. İnşallah Mehmet Ali hocamızla da Eskrim branşı Türkiye’de sayılı Eskrimciler arasına girer. Hocamızın ataması geldikten sonra eksiğimiz olan Salon yerini belirledik ve on gün içinde Eskrim Branşına hazır hale getirip, hemen antrenmanlara başlamasını sağladık. Hocamızın Mesleki tecrübesi ile başlangıç yaşından itibaren sayımız artarak ve başarılarla devam edecektir. Yeni ve farklı bir branş kazandırdık, Mehmet Ali Dayanç ve Erhan Kaya hocalarımıza şimdiden katkıları için teşekkür ediyor, İlimiz için hayırlı ve üstün başarılı olmasını temenni ediyorum, dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com