Ana Sayfa Uncategorized 21 Ocak 2022 557 Görüntüleme

SÜRSÜRÜ 2. ETAP KONUTLARININ KURA ÇEKİMİ YAPILDI

Sürsürü Mahallesi’nde Proje Alanında yapılan 493 konutun kura çekimi gerçekleşti.

Elazığ’da 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8’lik depremde kentte 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybetti, iki şehirde binlerce konut ise ağır hasar gördü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un ve İçişleri Bakanlığının koordinesinde Elazığ’da 24 bin 83 konutun inşa edilmesi için çalışma başlatıldı.

Deprem sonrası çalışmalar kapsamında tamamlanan binlerce konutun teslimatı devam ediyor. Bu kapsamda, Sürsürü Mahallesi’nde proje alanında yapılan 493 konutun kura çekimi yapıldı.

lazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Elazığ’da toplam 17 Bin 95 konutun kurasının çekildiğini söyledi. Toraman, “Ekim ayı başı itibariyle teslim aldığımız ve vatandaşa kura çekmek suretiyle teslim etmeye başladığımız konut sayımı 9946 idi. O günden bugüne kadar yaklaşık 3 buçuk aylık süre zarfında bugün çekeceğimiz kuraları da dahil ettiğimizde toplamda 7 bin 149 daha konutun kurasını bu süreç içerisinde çekmiş oluyoruz. Başlangıçtan bugüne kadar çektiğimiz konut sayısı 17 Bin 95’e ulaştı. Hakikaten ciddi bir rakam. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.  Bu hafta 19’unda 312 konut için bir kura çekmiştik. Bugün 493 konut için kura çekilecek. Öğleden sonrada 405 konut için AFAD Hak sahiplerine kura çekeceğiz. Sadece bu hafta içerisinde dahi 1210 konutun kurasını çekiyoruz. Bugün çekeceğimiz kurayla beraber sürsürü 2. Etabı kurasını çekeceğiz ve burası bir kentsel dönüşüm alanı. Elazığ’da malumunuz depreme müteakip bir afetten dolayı ağır hasarlıların yıkılmasından dolayı bir hak sahipliği var ki bunlar büyük ölçüde rezerve alanlarda inşa edildi yapıldı ve teslim ediliyor bir de ilave olarak kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında riskli alan ilan edilen bölgelerde yürütülen çalışmalar var. Bir de kentsel dönüşümden hak sahipliği uygulaması var. Bugün itibariyle kentsel dönüşüm ve riskli alanlarla ilgili olarak sürsürü ile çekeceğimiz kurayla beraber Kızılay’daki kentsel dönüşüm alanı hariç Elazığ’da ki bütün kentsel dönüşüm alanlarını büyük ölçüde tamamlamış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com