Ana Sayfa FLAŞ HABER, GÜNDEM 28 Ocak 2022 509 Görüntüleme

4 BÖLGE TERÖR NEDENİYLE ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Kışın zorlu şartlarına rağmen terörle mücadele devam ediyor. Elazığ’ın 2 ilçesinde yer alan 4 ayrı nokta terörle mücadele kapsamında 1 yıl süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

Edinilen bilgilere göre adı geçen 4 nokta güzergahında terör örgütünün geçiş yolu olduğu öğrenildi. Güvenlik bölgesi olarak ilan edilen Görese bölgesi sürekli olarak terör olaylarının yaşandığı bir bölge olarak aktarılırken Diyarbakır, Lice, Dicle ve Arıcak arasında tampon bölge konumundadır. Konuyla ilgili görüşme sağladığımız Ayşen T. isimli vatandaşımız;

“ Burada 12 ay boyunca askerlerimiz teröristlerle çatıştı. Daha 3-4 gün önce helikopterler havadan müdahale ediyordu bu bölgeye. Ancak havadan pek bir etkisi olmaz diye düşünüyorum çünkü bölge çok kayalık ve mağaralar derin. Büyük ihtimale bu nedenle hem karadan hem havadan operasyon düzenleniyor. “ ifadelerine yer verdi.

Yapılan operasyonlar kapsamında açıklamalarda bulunan Elazığ Valiliği;

“Terörle mücadele kapsamında milli güvenlik, kamu düzeni ve esenliğinin temin edilmesi, suç işlenmesinin önlenmesi, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunması, planlanacak ve icra edilecek operasyonlarda halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, aşağıda koordinat bilgileri yazılı Elazığ ili Arıcak ve Karakoçan ilçe sınırları içerisindeki (4) dört ayrı bölge 01 Ocak 2022 – 31 Aralık 2022 tarihleri arasında 4989 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Geçici Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmiştir. Halkımızın can ve mal güvenliği için; Geçici Özel Güvenlik Bölgelerine Mülki Amir izni olmadan girişler yasaklanmıştır.” denildi.

Özel güvenlik bölgesi ilan edilen bölgeler;

  • Arıcak İlçesi Kurşunlu Bölgesi
  • Arıcak İlçesi Görese Bölgesi
  • Karakoçan İlçesi Koçyiğitler köyü
  • Karakoçan ilçesi Velikan Doğusu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com