Ana Sayfa Uncategorized 6 Şubat 2022 506 Görüntüleme

VALİLİK ÖZEL KALEM ATAMASINA TEPKİLER DEVAM EDİYOR

Elazığ Valiliğine istisnai kadro ile özel kalem atamasına İYİ Parti Elazığ  İl Başkanı Servet GÜRGÖZELER, yapılan uygulamanın kamu vicdanını yaraladığını ifade ederek: ‘’Basın yayın organlarında yer alan Elazığ valiliğine istisnai kadro ile Özel kalem ataması yapıldığı yönündeki haberleri üzüntü ile okudum. Ülkemizde milyonlarca işsiz gencimiz,  657 kapsamında devlet memur olmak için yıllarca alın teri döker, kurslara giderken bir siyasi partinin her kademesinde görev yapan bir ismin devlet memuru yapılması vicdanları yaralamıştır. Göreve geldiği günden beri devlet adamlığı vasfı ve adil yönetim anlayışı ile halkımızın takdirini kazanan Sayın Valimiz Ömer Toraman’ın böyle bir olaya geçit vermeyeceğine inanıyoruz. Böylesi bir atamanın hem devlete güveni hem kamu görevlilerine olan itimadı hem de adalet, eşitlik ve hakkaniyet ilkelerini zedeleyeceğine inanıyoruz” dedi.

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Erhun KARAKUŞ da konuya ilişkin bir basın açıklaması yaparak vali Ömer TORAMAN’ın  bu zamana kadar devlet ciddiyetiyle ilgili olarak göstermiş olduğu yönetim tarzı, son atamayla yerle yeksan olduğunu dile getirdi. KARAKUŞ: Devlet kadroları, parti adamlarının kısa yoldan memuriyet vasfı kazandırılması gereken yerler değil, ehliyetli ve liyakatli insanların yer alması gereken kadrolardır. Şimdiye kadar önemli önemsiz her konuda anında kamuoyunu aydınlatan basın açıklamaları yapan Elazığ Valiliği’nin konuya dair nasıl bir açıklama yapacağını merakla beklemekteyiz. Yapılan haberlere bakıldığında, Tunceli valisinin, bu şahsın özel kalem müdürü yapılması talebine karşılık “ben bunun izahını vatandaşa yapamam” diyerek kabul etmediği atamanın, Elazığ Valiliği üzerinden yapılmış olması da biz Elazığlı vatandaşlara, Elazığlılara siyasetçi ve idarecilerimizin hangi gözle baktığını açıkça göstermektedir. İktidara yirmi yıldır destek vermeyen Tunceli’ye izahının yapılamayacağı husus, iktidara yıllardır muazzam bir destek veren Elazığ’a nasıl izah edilecek merakla beklemekteyiz. Aksi durumda her defasında dile getirilen “Elazığ iktidar tarafından çantada keklik olarak mı görünüyor” ‘’ dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com