Ana Sayfa GÜNDEM 13 Şubat 2022 701 Görüntüleme

DEVA PARTİSİ “ELEKTRİK DEĞİL FATURALAR ÇARPTI”

2022 yılının ilk günlerinden itibaren durmadan gelen zamlar her kesimden tepki görürken elektrik faturalarında ki fahiş fiyat artışları hem vatandaş hemde bürokratlar tarafından büyük tepki gördü. Daha önce  Elazığ Deva Partisi İl Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada  12 Şubat Cumartesi günü vatandaşın canını yakan son dönem faturalarına yönelik protesto yürüyüşü ve basın açıklaması yapılacağı duyurulmuştu.

Son zamanlarda faturalara yapılan fahiş zamlara gelen tepkiler  Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de devam ediyor. Elazığ Deva Partisi İl Teşkilatı tarafından şehrin en işlek caddelerinden biri olan Gazi Caddesinde düzenlenen protesto yürüyüşüne vatandaştan büyük destek geldi.

Elazığ öğretmenevi önünde;
“Zamsız Türkiye istiyoruz, “Elektrik değil fatura çarptı”, “Zamlar derhal geri alınsın” sloganları ile yürüyüş yapan Deva Partisi İl Teşkilatı yapılan elektrik zammına dikkat çekti. Yürüyüş sonrası açıklamalarda bulunan Elazığ Deva Partisi İl Başkanı Av. Mehmet Kangal;

Ülkemizin tamamını ilgilendiren, her haneyi,  her iş yerini etkileyen elektrik fiyatlarındaki artış, hayat standartlarımızı ve ticari faaliyetlerimizi derinden etkilemiştir. Daha önce görülmemiş oranda gelen elektrik zamları nedeniyle, halkımız ve işletmeler, faturalarını ödeyemez duruma gelmiş, dar gelirli vatandaşlarımız kazançlarının büyük bir kısmını buraya aktarmak zorunda kalmış , esnaflarımız ödedikleri kiradan daha yüksek elektrik faturası ile karşı karşıya kalmıştır.

Evlerde ortalama 200-300 lira gelen faturalar artık 1000 liradan aşağı gelmemektedir. İş yerlerinde ise bu miktar , akıl almaz seviyelere  ulaşmıştır.  Zaten enflasyon karşısında ezilen , ürün maliyetlerini karşılayamayan esnafımız , bu zamlardan sonra kepenk kapatma riskiyle karşı karşıyadır.

Elektrikte , tarifeli uygulamanın dar gelirliyi korumak amacıyla yapıldığı söylemi ,  tamamen aklımızla dalga geçmektir. Burada, korunan ne dar gelirli ailelerdir ne de orta gelirli vatandaşlarımızdır. Burada korunan , sadece ve sadece elektrik dağıtım şirketleridir.

Kıymetli hemşehrilerim, bu zamlar bizim sadece daha yüksek faturaları ödememiz anlamına gelmemektedir. Çünkü ürettiğimiz, yediğimiz, içtiğimiz, kullandığımız her şeyde elektrik en önde gelen gider kaynağıdır. Yani, tükettiğimiz her şeye,  elektriğe gelen zamlar gider olarak yansıtılacak ve yakında yeni bir zam dalgası daha gelecek demektir.

Artık bıçak kemiğe dayanmıştır! Evine gıda alamayan , çocuğuna harçlık veremeyen, dükkanında ışık yakmaya korkan insanımızın ,  can çekişen milyonların haykırışını artık duyun!

Vatandaşımızı gelir kaynağı olarak gören zihniyetten, artık vazgeçin!

Bu millet sabırlıdır, dirayetlidir, zor zamanlarda devletinin de yanındadır. Ancak kendisi ile alay eden, halkın menfaatlerini düşünmeyen , gerçeklerden kopmuş bir anlayışa da dur demesini her zaman bilmiştir.

Yaşanan bu zulme de, elektrik zamlarına da dur demenin vakti gelmiştir. Dayanacak gücü kalmayan vatandaşımızın bu haklı serzenişine kulak verilmeli ve acilen bu eziyete son verilerek zamlar geri çekilmelidir.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

YASİN KAVAKLI GÜVEN TAZELEDİ

YASİN KAVAKLI GÜVEN TAZELEDİ

Tema Tasarım | Osgaka.com