Ana Sayfa GÜNDEM 15 Şubat 2022 513 Görüntüleme

MARKET RAFLARI DENETLENMEYE DEVAM EDİYOR

Doların yükselişi ile market raflarına yansıyan fiyat artışları bir türlü düşmek bilmezken 13 Şubat 2022 tarihinde Resmi gazetede yayınlanan temel gıda maddelerinde yüzde 7 KDV indirimi uygulamasının yürürlüğe girmesiyle birlikte Elazığ’ın birçok ilçesinde zabıta ekipleri tarafından denetim düzenlenmekte.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan temel gıda maddelerinde KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesiyle ilgili karar, Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Palu Belediyesi Zabıta ekipleri uygulamanın yürürlüğe girmesinin ardından zincir marketler başta olmak üzere tüm marketleri kapsayacak şekilde denetimlere başladı.

Raflarda etiket bulunup bulunmadığını inceleyen ekipler, satılan ürünlerin kasa fişlerini de kontrol edip, yüzde 7’lik KDV indiriminin uygulanıp, uygulanmadığını denetliyor.

Denetimlerde herhangi bir uygunsuzluğa rastlanmazken, aksi bir durum tespit edilmesi halinde ise konu tutanakla Ticaret İl Müdürlüğü’ne bildiriliyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

Tema Tasarım | Osgaka.com