Ana Sayfa FLAŞ HABER, GÜNDEM 16 Şubat 2022 605 Görüntüleme

16 YAŞINDAKİ ŞENTÜRK ESKİ NİŞANLISI TARAFINDAN KATLEDİLDİ

Türk toplumunun en büyük sorunlarından biri olan ve her geçen gün  bir yenisini eklenen kadın cinayetleri dur durak bilmiyor.

Sürekli olarak yazılı ve sözlü medyaya yansıyan, sosyal medyada büyük bir yankı uyandıran kadına şiddet haberlerine gün geçmeden bir yenisi ekleniyor. Bugün sabah saatlerinde Giresun’dan gelen kadın cinayeti haberine tepkiler çığ gibi büyürken cinayet zanlısı Hüseyin Can Gökçek yakalandı.

Tüm Türkiye’yi derinden sarsan Sıla Şentürk’ün ölümüne dair ayrıntılar gelmeye devam ediyor.

Giresunda internetten tanıştığı Hüseyin Can Gökçek isimli şahıs ile geçen yıl nişanlanan ve henüz 16 yaşında olan Sıla Şentürk eski nişanlısı tarafından boğazı kesilerek katledildi.

Olay, sabah saatlerinde Erikliman köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre babaannesine ait evde kalan Sıla Şentürk’ün bir süre önce ailesi tarafından nişanlandırıldığı Hüseyin Can Gökçek ile bilinmeyen bir nedenle tartışması üzerine Gökçek, yanında getirdiği bıçakla Şentürk’ün boğazını keserek öldürdü. 16 yaşındaki Şentürk’ün boğazını kesen katil zanlısı olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

Kanlar içinde yerde yatan Şentürk’ü fark eden işitme engelli babaannesinin komşulardan yardım istemesi üzerine polis ve sağlık ekiplerine haber verildi.

Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekipleri yönlendirilirken 16 yaşındaki Şentürk’ün olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Şentürk’ün cansız bedeni, savcılık incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürülürken katil zanlısı Gökçek kaçmak üzere gittiği Havalimanı’nda polis ekipleri tarafından yakalandı.

ANALİZ…

Her geçen gün Türk toplumunu derinden sarsan kadın cinayetlerine bir yenisi eklenirken, toplumun en değerli unsurlarından olan, karakter olarak güçlü ancak bedensel olarak erkeklere karşı güçsüz ve savunmasız olan kadınlar sürekli olarak şiddete, istismara, tacize ve tecavüze maruz kalıyor. Kadına şiddetin önü alınamazken her yaş grubundan gelen kadın cinayetleri haberleri akıllara “Suçlulara caydırıcı cezalar verilmiyor mu?” sorusunu getiriyor. Yapılan araştırmalara göre 2021 yılında erkekler tarafından 280 kadın öldürülürken 217 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu. Erkek şiddetiyle hayatını kaybeden 100 kadından 64’ü son nefeslerini; en güvenli yer sandıkları yuvalarında, yani evlerinde verdi. Eşi, erkek arkadaşı, eski erkek ardakadaşı, babası, kardeşi ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz onlarca kişi tarafından katledilen suçsuz ve güçsüz kadınlar.

Türkiye’de kadın olarak yaşıyorsanız eğer sevdiğiniz adam tarafından da öldürülebilirsiniz, reddettiğiniz adam tarafındanda, töre cinayeti adı altında babanız veya kardeşiniz tarafındanda katledilebilirsiniz, sokakta hiç tanımadığınız samuray kılıçlı bir adam tarafındanda…

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com