Ana Sayfa GÜNDEM 2 Mart 2022 629 Görüntüleme

YAPILAN DOĞALGAZ ZAMMI KONUT ABONELERİNE YANSIYACAK MI?

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından her ayın ilk gününde açıklanan doğalgaz fiyat tarifeleri bir ay boyunca geçerli oluyor. BOTAŞ, Mart ayında doğalgaz toptan satış fiyatlarını  açıkladı. Mart ayında fiyat artışına giden BOTAŞ, internet sitesi üzerinden yaptığı duyuru ile elektrik üretimi amaçlı tarifenin fiyatının yüzde 18,3 oranında zamlandığı bildirildi. Bu tarife grubunda 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 7.450 TL’ye yükseldi.

Sürekli olarak zam haberleri gündemde yer alırken BOTAŞ tarafından yapılan fiyat artışı açıklaması vatandaşın aklına “Yapılan zamlar konut abonelerine de yansıyacak mı? ” sorusunu getirdi.

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ), Şubat ayında konut abonelerine zam uygulamamıştı. Doğalgaz fiyatlarına konut aboneleri için zam yapılmaması enflasyon rakamlarındaki yükselişin artmasının engellenmesi olarak yorumlanırken, TÜİK’in enflasyon sepetinde doğalgaz fiyatları da yer almakta. Konut tüketicilerinin Mart ayı doğalgaz tarifelerinin fiyatı da belli olurken, BOTAŞ konut abonelerinin kullandığı doğalgaza zam yapmadı. Mart ayı boyunca konut aboneleri 1000 metreküp doğalgaz için 1.860 TL ödeme yapacaklar. Bu şekilde vatandaşların doğalgaz faturalarına ekstra bir maliyet de eklenmemiş olacak.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com