Ana Sayfa GÜNDEM 8 Mart 2022 607 Görüntüleme

VATANDAŞ DİLENCİLERDEN YAKA SİLKTİ! YETKİLİLER NEDEN MÜDAHALE ETMİYOR?

Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar, işsizlik oranında ki artış ve gelir düzeyinin düşmesi, beraberinde dilencilik yapan insanların sayısında ki artışı getirmekte olup bu işi adeta meslek haline getirmelerine sebep oluyor. Elazığ’da son zamanlarda giderek artan dilencilerin yalnızca kendileri dilenmekle kalmıyor aynı zaman da küçük yaşta çocuklarını da sokaklarda dilenmeye mecbur bırakıyor.

İlimizde nerdeyse her sokakta, her cadde de, her marketin önünde hatta her iş yerinin kapısında bir dilenciye rastlamak mümkünken, bu durumdan rahatsızlık duyan vatandaşlar adeta yaka silkiyor.

Konuyla ilgili rahatsızlık duyduğunu belirten Elazığlı vatandaşlar, yetkililerin bu konuda duyarlı davranıp müdahale etmeleri gerektiğini ifade ederek, her köşe başında bir dilenci varken hiçbir şekilde müdahale edilmemesine tepki gösterdi.

Özellikle Belediye ekiplerinin konuyla ilgili hassasiyet göstermesi gerektiğini bildiren vatandaşlar yoksulluk adı altında adeta vatandaşın dini duygularını sömüren bu insanların, çalışabilecek durumda oldukları halde bu işi meslek haline getirerek kolay yoldan para kazandıklarını dile getirdiler.

Son zamanlarda dilencilik yapan insan sayısında artış yaşanırken aynı zamanda dilendirilen çocuk sayısı da her geçen gün giderek artıyor.

Konuyla ilgili görüşme sağladığımız vatandaşımız Nilgün Duyar;

“Dilencilik Elazığ’da artık meslek haline gelmiş. İşin ironi yanı 5-6 tane çocuk yapıp çocuklarla birlikte dileniyorlar. Gerçekten maddi durumları mı bu kadar kötü yoksa bunu bir alışkanlık haline mi getirdiler anlamak zor.

Sokaklarda dilencilerden adım atamıyoruz.  Daha önce sakat numarası yapan adama denk gelmiştim. Fiziki olarak herhangi bir sıkıntısı olmayan sapasağlam insanlar, bir iş bulup çalışmak yerine emek harcamadan para kazanmak daha kolaylarına geliyor.” dedi.

Dilencilerin artık yetişkinlerden çok çocuklardan oluştuğunu dile getiren vatandaşımız Aylin Solmaz;

“ Dilencilik artık boyut atlamış durumda. Özellikle yaşlılardan ve yetişkinlerden ziyade çocuklar dilendiriliyor. Neredeyse her sokakta, çarşıda, her büfenin önünde çocuklar var.  İşin ilginç yanı para istemiyorlar, yemek tatlı vs. yiyecek almamızı istiyorlar. Bu konuya belediyenin bir el atması lazım denetlenmesi lazım. Dilenciler ve dillendirilen küçük çocuklar çok çok arttı. Asayiş açısından, güvenlik açısından bu konuya bir el atılmalı. Artık nerdeyse her sokakta karşımıza dilenciler çıkıyor. Özellikle pastane ve marketlerim önünü mekan olarak tercih ediyorlar. Bazen marketlere girdiğimizde arkamızdan girip bizden birşeyler almamızı talep ediyorlar.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com