Ana Sayfa GÜNDEM 10 Mart 2022 386 Görüntüleme

BAŞKAN KARAKUŞ “YAPILAN ZAMLAR ARTIK MİLLETİN CEBİNİ DEĞİL CANINI YAKMAYA BAŞLADI”

2021 yılının son aylarından itibaren sürekli olarak yapılan zamlar, 2022’de de  durmak bilmiyor. Ard arda gelen zamlara bir tepki de Elazığ Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Erhun Karakuş’ dan geldi. Akaryakıta yapılan zammın iğneden ipliğe herşeye yansıdığını ifade eden Başkan Karakuş;

“Son günlerde ki akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar tabi tepeden tırnağa hemen hemen bütün market raflarındaki ürünleri etkiliyor. Ne yazık ki artık zamlara yetişemiyoruz. Artık zam bizim için alışıla gelmiş günlük rutin içtiğimiz su gibi yediğimiz ekmek gibi bir şey oldu. Fakat  yayınlanan bir gazete köşe yazısından edindiğim bilgide “petrolün varil fiyatına yüzde 104 zam gelmesine rağmen ülkemizde akaryakıta gelen zam dün itibariyle yüzde 269 bu gece itibariyle bu rakam 280’lere gelecek.” Şimdi yüzde 104 nere yüzde 280 nere bu yakıt zammını fırsat olarak bilip vatandaşın sırtına vurup buradan gelen vergi ile birilerini doyurmanın ne mantığı var. Siz bu maliyet rakamlarının enerji maliyetinin, elektriğin, doğalgazın, akaryakıtın önüne geçmediğiniz takdirde markette açsanız boş, kredide sağlasanız boş. Bu vatandaş hiçbir şekilde kendisini çeviremeyecek. İşte gidişatı görüyorsunuz. “ ifadelerine yer verdi.

GELİR DÜZEYİ ARTTIRILMALI

Ülke ekonomisinin ancak gelir düzeyinin arttırılması ile düzelebileceğini dile getiren Başkan Karakuş;

“Geçen bir vatandaş artık isyan ediyor. “24 bin liralık ürün satışı yapmışım 26 bin lira elektrik faturası geldi diyor.” Daha kirası, bağkuru, yemesi, içmesi diğer yan giderleri de diğer tarafta kalsın. Dolayısıyla gelmiş olduğumuz noktada bu saatten sonra  artık bu yakıt zamlarının tekrardan geriye dönüp 6-7 liraya düşmesi hayal gibi bir şey oldu. E peki ne yapılması lazım? İşte yapılacak şey, bu saatten sonra vatandaşın gelir seviyesini arttırmamız lazım. Gelir seviyesi arttırılırsa ancak bu ekonomik buhrandan çıkılabilir. Diğer türlü bu işin sonunda çıkış ne yazık ki görünmüyor.

YAPILAN ZAMLAR MİLLETİN CEBİNİ DEĞİL CANINI YAKMAYA BAŞLADI

Akaryakıta yapılan zamların Rusya – Ukrayna savaşına bağlanmaması gerektiğini, savaşın iki haftadır var olduğunu ancak ülkemizde 3-4 ayı aşkın bir süredir zamların devam ettiğini bildiren Elazığ Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Erhun Karakuş;

“Tabi son günlerde bu hususu getirip de Rusya- Ukrayna savaşına bağlayanlar var bunların hepsi de işine geldiği gibi bu cümleleri kullanıyor. Rusya- Ukrayna savaşı bugün itibariyle bir haftayı aşkın bir süredir var. Bizim akaryakıta, doğalgaza, elektriğe gelen zamlarımız 4 aydır 5 aydır artık milletin cebini değil canını yakmaya başladı. İşte sezonu geliyor ekin zamanı, yarın dikim zamanı, biçim zamanı gelecek. Bu millet bu yakıt zamlarıyla ne ekebilecek ki ne kazanacak.

Sezonunda çiftçimizden 2 bin 200 liraya almış olduğunuz arpayı, 2 bin 700 liraya almış olduğunuz buğdayı, tam 4 ay sonra kasım ayında Rusya’nın çiftçisinden tuttunuz 5 bin 700 – 5 bin 900 – 6 bin 300 liraya aldınız. Bırakın artık şu yabancı ülkelerde ki insanları düşünmeyi birazda  dönünde kendi çiftçinizi düşünün. 2200’ e kendi çiftçinizden alacağınız ürünü tutup gidiyorsunuz işte Rusya’dan 6000 bin liraya alıyorsunuz. Sezonunda gelip de şu ürüne kendi, çiftçinize 4 lira 4.5 lira bir tavan fiyat uygulasanız o çiftçi mazot 15 lira olsa da kazanır gübre 500 lira olsa da kazanır, gider dağı taşı boş yeri eker ki oradan bir ürün üretsin ve getirip satsın niye çünkü para kazanacak. 54. Hükümet zamanında Erbakan Hoca’mızın şeker pancarında, buğdayda yapmış olduğu bu tavan fiyat uygulamasını bugün artık sizin yapmanız gerekiyor. İşte şekerpancarını geçmiş dönem 37 kuruş ile 42 kuruş arasına aldınız. Ama bu dönem yüzde 100 zam bile verseniz 70-80 kuruş, kurtarması mümkün değil. En az 1.5-2 lira rakam açıklayarak bu maliyetler karşısında çiftçiyi ayakta tutabilirsiniz. Bunun başkada bir çözümü olduğunu biz düşünmüyoruz.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com