Ana Sayfa Uncategorized 11 Mart 2022 508 Görüntüleme

ELAZIĞ ULUOVA GÖKÇE GÖLETİ VE SULAMASI PLANLAMA RAPORU DEĞERLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut DÜNDAR’ ın başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcıları, ilgili Şube Müdürleri, teknik personel ve yüklenici firmanın katılımı ile DSİ 9. Bölge Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda, Elazığ Uluova Gökçe Göleti ve Sulaması Planlama Ara Rapor değerlendirme toplantısı yapıldı.
Toplantı sonrası yapılan açıklama şöyle: ”Elazığ Uluova Gökçe Göleti, Elazığ ilinin yaklaşık 27 km güneybatısındaki Gökçe köyünün 6 km batısındaki Uluova Çayı üzerinde yer almaktadır. Temelden 59,50 metre, talvegden 39,75 metre yüksekliğinde, Kil çekirdekli yarı geçirimli dolgu tipinde olan gölette depolanacak 16 milyon 480 bin metreküp su ile 22.850 dekar tarım arazisinin cazibeli borulu basınçlı borulu sulama sistemi ile sulanması sağlanacaktır. Böylece, Uluova Sulaması kapsamında 220 metre terfi ile pompajlı olarak sulanması öngörülen tarım arazileri, cazibeli borulu basınçlı sulama şebekesi ile sulanması temin edilmek suretiyle, pompaj ve enerji bedeli olmadan daha ekonomik bir sulama yapılması sağlanmış olacaktır. Planlama raporu tamamlanmak üzere olan işin proje yapımı 2022 yatırım programında yer almakta olup, proje yapımı ihalesi gerçekleştirilecektir

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com