Ana Sayfa GÜNDEM, KÜLTÜR SANAT 11 Mart 2022 611 Görüntüleme

YURTLARIMIZIN SANATKAR KADINLARI İŞ BAŞINDA

Elazığ GSB Yurtları tarafından yapılan açıklamada;
“2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla ilimize gelen üniversite öğrencilerimizi GSB Elazığ Yurtlarımızda ağırlıyoruz. Yurtlarımızın hizmet vermeye başlamasıyla sadece barınma için değil, sanatsal, sportif ve kültürel bir çok program gerçekleştiriyoruz. İlimizin kültür değerleri için gerçekleştirdiğimiz Her Ay’ın 23’ü Yöresel Günler, Biz Bize Moral Geceleri, Kandil Programları ve El Emeği Göz Nuru çalışmalarla kurslar düzenliyoruz. Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortak gerçekleştirdiğimiz Filografi, Rölyef, Tel Kırma, Kanaviçe gibi kurslarla gençlerimiz hem stres atıyor hem de el becerilerini geliştiriyorlar.”denildi.

Sare Ana Öğrenci Yurdunda yapılan kurslarla ilgili açılan sergide, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan eserleri sergileyen Kurs hocaları ve Öğrenciler memnuniyetlerini dile getirdiler.

Usta Öğretici Pınar Kulnap; “Halk Eğitime bağlı el sanatları öğretmeniyim. Sare Ana Yurdunda görev yapıyorum. Burada öğrencilerimizle Tel kırma, Filografi ve Rölyef eğitimi veriyorum.” dedi,

Kursiyer Delal Çakabay; “El sanatları kursuna geliyorum burada zaman geçiriyorum. Çok eğleniyorum, mükemmel bir hocamız var, şu an filografi kursundayım bir tablomu bitirdim, ikincisine başladım. Gerçekten mükemmel bir şey herkesin öğrenmesi gerek ve herkese tavsiye ediyorum. Desteklerinden dolayı yurt idaremize ve Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Kursiyer Şükran Kancak;

“Sare Ana Yurdunda kalıyorum. El sanatları kursunu katılıyorum. Pınar hocayla güzel işler yapıyoruz. Tel Kırma, Filografi kurslarını öğreniyoruz.”  dedi.

Usta Öğretici Kurs Hocası;

”Sare Ana yurdunda Usta Öğreticilik yapıyorum. Filografi, Ahşap Boyama, Kanaviçe, Kağıt Rölyef ve Örgü kursları veriyorum. Çok geniş bir yelpazeye sahibiyiz. Öğrencilerimizle birlikte keyifli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze de teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu kursun açılmasında ciddi destekleri olduğu için teşekkür etmek istiyorum.”  dedi.

ÇİZGİ SİLAH GİBİDİR, DOĞRU ATILDIĞINDA BOMBA ETKİSİ YARATABİLİR

Resim kursuna gelen öğrenciler ve usta öğreticinin Kadınlar Gününe özel tuvale döktüğü çizgilerle ilgili açıklamalarda bulunan gençlerimiz;

Kursiyer İpek;

”Ben Yazılım ikinci sınıf öğrencisi İpek. Ben eserlerim de resimlerimde kadınlar üzerine çiziyorum. Kadınlar üzerine çizme nedenim kadınların bastırılmış olan gücünü ortaya çıkardığımı düşünüyorum. Bunları da birçok resimde yansıttığımı düşünüyorum.” dedi.

 

Kursiyer Sema Çelik; “Hemşirelik bölümü son sınıf öğrencisiyim. Yaptığım çalışmalardan dolayı sanata bakış açım bir kez daha değişti. Türkiye de kadınlara verilen değerlerden sonra kadınların önemini yaptığımız çalışmalarla bir kez daha anladım. Verdikleri desteklerden dolayı gençlik ve spor il müdürlüğüne ve Yurt Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum,” dedi.

Usta Öğrenci Berrin Nisa Kati;

“Resim iş öğretmeniyim. Kadınlar gününe özel resim sergisi hazırladık bunları şahsım ve öğrencilerimle birlikte hazırladık. Özenli ve güzel çalışmalarımız var sizlerinde gördüğü gibi öğrencilerime, Yurt İdareye ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ederiz.”dedi.

 

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Abdulsamet Eren; “Öğrencilerimizi ve hocalarını kutluyorum. Sergiye baktığımızda ciddi emek ve özveri görüyoruz. Tabi yurtlarımızda Öğrencilerimiz geldiğinden beri sanatsal, kültürel ve sportif manada çalışmalar ve programlar hazırlıyoruz. Yurtlarımız sadece barınma yanında sosyal anlamda da katkı sunmak adına bir çok program gerçekleştirdik. Her Ay’ın 23’ünde bir yurdumuzda Elazığ Yöresel Günleri yaptık, kürsübaşı eşliğinde eşsiz mutfağımızı tanıttık, biz bize moral akşamları canlı müzik programlarıyla devam ediyor, kurslarımızın da önemi büyük ve gereken desteği sağlıyoruz. Resim anlamında filografi de Rölyef’te nadide eserler görüyoruz. Her biri zahmetli, emek ve sabır isteyen işler. Her kursumuzda 15-20 öğrencimiz var, temennimiz bu çalışmaları yurtta kalan bütün öğrencilere yayarız sergide bunlar için gelip görsünler istesinler biz üstümüze düşeni yapalım, kursların devamlılığını sağlayalım. Ben bir kez daha İl Milli Eğitim Müdürlüğü nezdinde Halk eğitim Müdürlüğüne Usta Öğreticilerine ve bu güzide eserlerde emekleri olan gençlerimizi tebrik ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com