Ana Sayfa GÜNDEM 14 Mart 2022 622 Görüntüleme

BAŞKAN KANGAL “BUGÜN TÜRKİYE’DE SAĞLIK SİSTEMİNİN BİLEŞENİNDE CİDDİ SORUNLAR İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Elazığ Deva Partisi İl Başkanı Av. Mehmet Kangal 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kangal yayımlamış olduğu mesajında;

“Bugün Türkiye’de sağlık sisteminin her bileşeninde çok ciddi sorunlar ile karşı karşıyayız.

Pandemi süreci ile ortaya çıkan sorunlardan bağımsız olarak, bugün sağlık alanındaki gündem inanılmaz yoğun; bulunamayan ilaçlardan, yapılamayan ameliyatlara; aylarca devam eden muayene bekleme sürelerinden, istifa eden hekimlere; beyin göçünden, sağlıkta şiddete; şehir hastanelerinin durumundan tıp eğitimindeki aksaklıklara varıncaya kadar, her gün gündemimize giren onlarca problemli konu var.

Sistem adeta , sürekli olarak “hata sinyali” veriyor.

Ülkemizde özellikle dönemin en büyük sorunlarından birisi olan beyin göçü, ne yazık ki kötüleşen ekonomik koşullar ve uzun süredir karşılık bulmayan bazı talepler nedeniyle giderek artmaya devam ediyor.Sağlık personeline yönelik uygulanan şiddet, çalışma koşulları ve iş yükü, emeğinin karşılığının alınamadığı düşüncesi ve günümüz ekonomisi,  sağlık personelinin yurt dışına göç etmesine neden oluyor.

Artan enflasyonla birlikte, yetersiz maaş ve ek ödemelerdeki belirsizlikler, sağlık çalışanlarını hızla yoksulluk sınırına dogru getiriyor.

Hekimler mesleklerini coşkuyla ve tutkuyla ifa edecekleri, akademik bilgilerini pratiğe dönüştürebilecekleri bir ortam yerine, psikolojik şiddete ve insanlık dışı çalışma sürelerine maruz kalıyorlar. Ve bu emek ve özverilerinin karşılığını ne maddi ne de manevi olarak alamıyorlar.

 

DEVA Partisi olarak, sistemin tüm yükünün sağlık çalışanlarının omuzlarına yüklendiği bir

 

düzenin, adil ve sürdürülebilir olmadığının farkında olarak, ekonomik koşulları iyileştirilmiş, iş ve yaşam dengesi iyi kurulmuş, her türlü fiziksel ve psikolojik şiddetten emin olarak mesleklerini icra edebilecekleri bir sağlık camiası oluşturmayı taahhüt ediyoruz.

Öncelikle yıllardır süre gelen sağlık çalışanlarını itibarsızlaştırmaya varan siyasi dilden vazgeçilmesini en önemli başlangıç olarak görüyoruz.

Sağlık sistemimizin çökme riski ile karşı karşıya olduğu gerçegini görerek, çalışanlarımızın  maaş ve özlük haklarını yaşam kalitelerini artıracak şekilde iyileştirip, çalışma ve nöbet sürelerini insan haklarına uygun bir şekilde Dünya Sağlık Örgütü standartlarına kavuşturarak ve en önemlisi de meslek mensuplarının kendilerini değersiz hissetmediği bir ortam sağlayarak tükenmişliğin ve beyin göçünün önüne geçeceğiz. Ülkemizi “Giden Hekimlerin” ülkesi olmaktan çıkarmaya kararlıyız.

Bugün tüm sağlık çalışanlarımızın haklı taleplerini duyurabilmek adına verdikleri mücadelede yanlarında olduğumuzu önemle belirtiyor, buradan Tıp Bayramlarını en içten dileklerinde kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com