Ana Sayfa Uncategorized 18 Mart 2022 524 Görüntüleme

CHP’Lİ EROL: “İHALENİN ŞEFFAF YAPILIP YAPILMAYACAĞI KONUSUNDA TEREDDÜTLERİM VAR”

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’daki maden sahaları ile ilgili TBMM genel kurulunda gündem dışı konuştu. Rödovans taleplerini yineleyen Erol, ihalenin şeffaf yapılıp yapılmayacağı konusunda tereddütlerinin olduğunu belirtti.

TBMM Genel Kurulunda söz alan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, maden sahaları ile ilgili söz aldı.
Maden sahaları ile ilgili hazırlanan şartnamenin değişeceği konusunda bir algı yaratıldığını söyledi. Rödavans sistemi olması gerektiğini yineleyen Gürsel Erol, ihale şartnamesinde teknik raporun olmadığını ve şartname gereği ihalenin yapılmasının uygun olmadığını kaydetti.
“İHALE ŞARTNAMESİ GEREĞİ İHALE YAPILMASINA UYGUN DEĞİL”
Erol; “Burayı bir bedel üzerinden ihaleye çıkartmayın rödavans sistemiyle ihale edin, ne kadar kaynak elde edilirse devlet belirli bir oranda bundan pay alsın. İhaleye girenler de bir bedel ödemek yerine devlete ödeyecekleri bedel üzerinden artırım yapsınlar. Ama ne yazık ki bunların hiçbiri yapılmadı. İhale şartnamesinde teknik rapor yok. İhaleye çıkan alanın 100% oranında sondaj çalışması da yok. Teknik çalışmalar daha bitirilmemiş. İhale şuanda şartnamesi gereği ihale yapılmasına uygun değil.” Dedi.
“İHALENİN ŞEFFAF YAPILMAYACAĞI KONUSUNDA TEREDDÜTLERİMİZ VAR”
İhalenin, kimin alacağı konusunda Elazığ’da genel bir kanaat olduğunu iddia eden Erol, ihalenin şeffaf yapılmayacağı konusunda tereddütlerinin olduğunu da söyleyerek; “Bu ihaleyi kimin alacağı konusunda Elazığ’da genel bir kanaat var. Biz bu madenlerin ihaleye açılmasına karşı değiliz. Ama yalnızca bu ihaleyi birileri alsın diye şartnameyi ona göre yaparsanız bu doğru olmaz. Bu işe firmalar katılamayacaklar korkudan katılamayacaklar. Yazık günah değil mi? Ülkemiz ekonomik kriz içerisinde ve bunu çözmek için arayış içerisindeyiz. Cumhurbaşkanımız ve ilgili bakanlar ülke ülke gezip kaynak bulmaya çalışıyorlar. Bu alanın tümündeki maden değeri 30 milyar dolar. Bu Türkiye Cumhuriyetinin en büyük maden kaynağı ve ihalesi. Bu ihaleye herkes girsin ve kim fazla teklifi veriyorsa alsın bizlerde milletvekili olarak yardımcı olalım biz buna karşı değiliz ancak bizim bu ihalenin şeffaf yapılmayacağı konusunda tereddütlerimiz var.” İfadelerini kullandı.
Kentte, Elazığ girişim grubunun oluşturulduğunu ifade eden Erol:” ihalenin şaibelerle sonuçlanması halinde yapılacak seçimden sonra millet ittifakı bakanı ihaleyi iptal edecektir” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com