Ana Sayfa Uncategorized 18 Mart 2022 528 Görüntüleme

GÜRKAN: “ELAZIĞ TURİZMİNİ GELİŞTİRMEK İSTİYORSAK SAHİP OLDUĞUMUZ POTANSİYELLERİ DEĞERLENDİRMEMİZ GEREKİR”

 

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi tarafından düzenlenen Dost Meclisi Toplantısının bu haftaki konusu ülkemizin ve ilimizin turizm potansiyeli ve kaynakları oldu.

 

Toplantıya, Elazığ Kültür ve Turizm İl Müdürü sayın Ahmet Demirbağ konuk oldu.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan; “Elazığ’ımızın gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz Dost Meclisi toplantılarımız devam ediyor. MÜSİAD Elazığ Şubesi olarak bu hafta da turizm konusunu ele alıyoruz. Kültür ve Turizm İl Müdürümüz Sayın Ahmet Demirbağ’ı konuk ederek Elazığ’ımızın turizm potansiyelini ele alacağız. Bu toplantıdan çıkan sonucu da rapor haline getirip önümüzdeki hafta Antalya’da düzenlenecek ve Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un da katılacağı programda kıymetli bakanımıza sunacağız.

Tabi bilindiği gibi turizm, bütün sektörlerle doğrudan veya dolaylı olarak etkileşim halinde olan bir etkinlik alanıdır. Ülke veya bölgesel kalkınma stratejileri ve bu stratejiler doğrultusunda projeler geliştirmek ve tespit edilecek politikalar arasında turizme de önemli bir yer verme zorunluluğu söz konusudur. Şüphesiz bir bölgenin turizm potansiyelini belirleyen unsurlar, o bölgenin coğrafi konumu, tarihi ve tarihi kalıntıları, iklimi, yeryüzü şekilleri, ulaşım durumu ve çeşitli sektörlerle ilgili alt yapısı tarafından belirlenmektedir. Bu bakımdan Elazığ’ı sahip olduğu avantajlarıyla değerlendirmek gerekiyor. Turizmde sürdürülebilir kalkınma ile kültürel, doğal ve sosyal yapıyı koruyup, gelecekteki gelişmeleri de göz önüne alarak planlar yapılmalı. Eğer bu şekilde kapsamlı bir çalışma yapılırsa eminim Elazığ turizm merkezi olma yolunda çok daha hızlı bir şekilde istediği noktaya gelecektir. MÜSİAD olarak biz yapılacak tüm çalışmalara destek vermeye hazırız. Bugünkü toplantımızın hayırlı olmasını temenni ediyor, katılımlarından ötürü değerli müdürüme şükranlarımı sunuyor ve ev sahipliğinden dolayı üyemiz Nihan Yeşilgül Çelik’e de teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com