Ana Sayfa Uncategorized 20 Mart 2022 210 Görüntüleme

ALBAYRAK “TÜM KURUMLAR, KAYIT DIŞINA KARŞI ETKİN ÖNLEMLER ALMALIDIR”

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Karma Odası Başkanı Hakan Albayrak kayıt dışı konusunun kendileri için çok önemli olduğunu belirterek:’’ esnafımız bizlere temsil yetkisini verdi. Bu yetkiyi gelip burada oturalım diye vermediler. Sıkıntıların giderilmesi, etkin adımların atılması için seçim yaptılar. Bizler de esnafımızdan almış olduğumuz bu yetkiyle çözüm odaklı çalışmalıyız. Sorunlarını dinleyip, istişare ederek sonuca gitmeliyiz.Biz kimsenin ekmeğine kazancına müdahale edemeyiz, kimseye sen şu işi yapma demiyoruz. Eğer kaydınız yoksa verginizi ödemeden oda kaydı olmadan faaliyetteyseniz gelin size çözüm üretelim oda kaydınızı yapın ticari kayıtlarınızı yaptırın verginizi ödeyerek bu işinizi yapın diyoruz. Yapılan iş yasal değil ve kayıt dışı. Günlerdir açıklamalar yapıyoruz korsan iş yapanlar gelsinler oturalım konuşalım kayıtlarını yapalım, onlara çözüm üretelim; ama bu uyarılarımıza rağmen hala korsan faaliyetler devam ediyorsa bizde şikayetlerimizi ilgili kurumlara yapacağız. Bu uyarımızı üstüne basarak tekrarlıyoruz.” diye konuştu.

 

BU İŞTE HERKESE SORUMLULUK DÜŞMEKTEDİR.

 

Esnafımızın ekonomik sıkıntıları ortada. Bunları herkes biliyor. Esnaf sıkıntıda demekle bu işleri çözemeyiz. Hep birlikte tüm kurumlarla, STK’larla el ele vererek bu işi sonuca ulaştırabiliriz. Devletimizin esnaflara bir çok konuda iyileştirmeler yapması gerekiyor. Özellikle akaryakıt fiyatlarının yükselişi her şeyi etkiliyor. Maaliyetler artınca insanlar kayıt dışına yöneliyorlar. Girdilerin azalması kayıt dışının azalması demektir. Kırılma noktasının çözüme kavuşturulması lazım. Bu acilen gereklidir.” dedi.

.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com