Ana Sayfa GÜNDEM, KÜLTÜR SANAT 24 Mart 2022 897 Görüntüleme

ELAZIĞ’DAN DÜNYA’YA AÇILDILAR “40 ÜLKEYE ÇÖMLEK İHRAC EDİYORLAR”

Elazığ’ın Sivrice ilçesine bağlı Uslu köyünde çıkan çömlek toprağını değerlendiren 3 ortak ilimizden tüm dünyaya çömlek ihraç ediyor.
Uslu köyünde yıllar önce büyüklerinin yaptığı çömleklerden ilham alarak bu işe giren Münir Suncak ve 2 ortağı Elazığ’da ürettiği ürünleri dünyanın yaklaşık 40 ülkesine ihraç etmeye devam ediyor. 2017 yılında 3 ortağın kurmuş olduğu fabrikada üretilen çömleklere talebin artması ile fabrikanın çalışma kapasitesini arttıran Suncak ve iş ortakları, şuan 60 kişilik çalışma kapasiteli fabrika ile Güney Amerika, Avrupa ve Ortadoğu’ya ürün ihracatını gerçekleştiriyor. Konuyla ilgili görüşme sağladığımız Elizi Çömlekleri firmasının sahibi Münir Suncak “Yıllar önce köyümüzün büyükleri çömlek yapardı bizde onlardan ilham aldık şuan dünyanın yaklaşık 40 ülkesine satış yapıyoruz” dedi.

TÜRKİYE’DE ÇÖMLEK ÜRETİMİNİN TOPRAĞI SİVRİCE’DEN

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde fay hattı üzerinde bulunan topraktan üretilen çömleklerin dünya çapında yoğun ilgiyle karşılandığını açıklayan Suncak;
“Elizi çömleklerimizi ürettiğimiz fabrikamızı 2017 yılında kurduk. Elazığ’a has Sivrice’de bulunan bir toprak var. Türkiye’de nerede çömlek üretiliyorsa toprağı maya olarak Sİvrice’ den götürülür çömlek olarak üretilerek Anadolu’ya satılırdı. Biz bunları yıllar önce kafamıza koyduk. 2017 yılında biz kendimiz kuralım Elazığ üretimi olsun diyerek Elazığ’da 12 bin m2 üzerinde bir fabrika kurduk. Bu fabrikada üretime başladık, çok küçük girdiğimizi düşündük ve çok fazla talep gelince fabrikamızı daha da büyüterek günde yaklaşık 30 bin güveç üreterek dünyanın yaklaşık 40 ülkesine üretim yaptık. Özellikle Güney Amerika, Avrupa ve Ortadoğu ağırlıklı çalışıyoruz. İç piyasada da 20 ilimizde fabrika satış mağazamız var. Kurumsal firma olarak iç piyasaya da daha hızlı açılmaya çalışacağız. “ ifadelerine yer verdi.

KARARMIŞ GÜVEÇLERDE ASBEST VARDIR

“Ürünlerimizde hiçbir katkı malzemesi yoktur. Ürünlerimizi karartmadan pişiriyoruz, kararmış güveci almayın çünkü kararmış güveçte asbest vardır, yani kanserojen madde vardır. Mümkün olduğu kadar kararmamış elektrikli fırınlarda yanmış ürünleri alıyorsunuz. Bizim markamızın ürünlerini yakmadan aldığınız gibi kullanıyorsunuz. Eskiden kemik atıp, yağlayıp fırınlara atarlardı. Artık bu uygulamaya ihtiyaç yoktur. Aldığınız gibi hemen kullanıyorsunuz. Tam doğal üretimdir. Hiçbir katkı maddesi yoktur. Bütün belgelerimizle, sağlık belgelerimiz ile dünyanın yaklaşık 40-50 ülkesine ihracat yapmaktayız. Bu konuda bütün tüketicilerimiz emin olabilirler. Daha sağlıklı doğal beslenmek için markamızı tercih edebilirler.
Organize sanayide yaklaşık 12 bin m2 üzerinde 60 tane çalışanımızla üretim yapmaktayız. Bu 60 kişinin tamamı kalifiye usta elemanlarımız. Özel yetiştirilerek üretime başladık. Elizi çömlekleri olarak dünyanın bütün ülkelerinde bizi görebilirsiniz. “ dedi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com