Ana Sayfa GÜNDEM 25 Mart 2022 637 Görüntüleme

ESNAFLAR ŞEKER STOĞU İDDİALARINI DOĞRULUYOR

Daha önce Elazığ’da şeker fabrikasının stok yaparak ürün satışı yapmadığı iddiaları gündeme gelmişti. Özellikle üretim yapan firmaların şeker bulamaması üreticileri zor durumda bırakırken, üretim yapan firmalar duruma tepkili olduğunu belirtmişti. Konuyla ilgili görüşme sağladığımız Elazığlı esnaflarımızdan Hüseyin Erdoğan;

“Şeker fabrikası piyasaya şeker vermiyor. Cumhurbaşkanı diyor ki stokçuluğun önüne geçeceğiz. Nasıl stokçuluğun önüne geçeceksiniz? Şuan da 308 liraya satılması gereken, esnafa gelmesi gereken şeker Muş’tan 750 liraya geliyor. Böyle nasıl stokçuluğun önüne geçilir? Resmen Elazığ şeker fabrikasından başka illere şeker gidiyor. Piyasaya şeker vermeyerek şekerin fiyatı iki katına çıkartılıyor. Unda yine öylesine aynı şeyi yaptılar. Piyasaya buğday verilmiyordu, ofisten buğday verilmiyordu. Ofis süspansiyon yapacak ki piyasada ki fiyatı düşürsün. Piyasada ki mal arzu edecek ki piyasada ki mal fiyatı düşsün. Ama şuanda 750 lira şekerin fiyatı fakat şeker yok. Satacak şeker bulamıyoruz. 3 torba şeker için 8 yeri aramışım 8 yerden bir tane şeker alamamışım. Olanda vermiyor depolara çekmişler bekliyorlar. Devletin yetkilileri buna el atsın. Kendi devletimizin fabrikalarından şeker piyasaya versin Özel sektöre sattıkları fabrikalara değil piyasaya versinler şekeri. Özellikle Elazığ şeker fabrikasından  Niğde’ye Konya’ya ve Muş şeker fabrikalarına şeker gidiyor. Ve bunu kendileri bizden çok iyi daha iyi biliyor. “ifadelerine yer verdi.

KONUYU SOSYAL MEDYADA DİLE GETİRDİĞİM İÇİN İFADE VERDİM

Şeker stoğuna ilişkin konuyu sosyal medya platformu üzerinden dile getirdiği için şeker fabrikasının hakkında şikayetçi olduğunu belirten Erdoğan;

“Orda ki esnafın biri anlatıyor kendisi de önce ki il yönetiminde olan bir esnaf diyor ki “Malatya şeker fabrikasının şekerini Malatya Milletvekillerinden bir tanesi tümünü kapatmış. Piyasaya 720 liraya şeker satıyor.” Yani bu ney? Bu şekilde mi piyasayı düzelteceksiniz? Bu şekilde mi ekonomiyi düzelteceksiniz? Bu şekilde mi enflasyon düşecek? Yani buna bir el atsınlar. Bir çözüm yolu bulsunlar. Yani çözüm belli! Ordan emir gelecek şeker fabrikasının genel müdürü olan Beyefendi emir verecek nasıl yasakladıysa satışı bu seferde satılışı serbest bırakacak. Benim amcamın oğlu şeker fabrikasında şef olmasına rağmen ben şeker alamıyorum. Gittim görüştüm Müdür Bey’le de. Benim elimde bir şey yok, benim yapabileceğim bir şey yok Genel müdürlükten emir gelmiş ve yazıyı da gösterdi. Bu konuyu sosyal medyada paylaştığım için birde gidip ifade verdim üstüne üstelik. Yani böyle bir saçmalık yok. Ben kendim tamam bir işletmeciyim ama aynı zamanda iki üniversite bitirmiş işletme mezunuyum. Kendilerinin bildiğini ben unuttum. Bu şekilde ekonomi yönetilecekse bırakıp gitsinler biz yönetiriz ekonomiyi.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com