Ana Sayfa Uncategorized 27 Mart 2022 607 Görüntüleme

ELAZIĞLI ESNAF: ESKİDEN DE KRİZ OLUYORDU AMA HİÇ BU KADAR BELİRSİZLİK YOKTU

Elazığ’da çiftçilik yapan İrfan Kaçar çiftçilikte yaşadıkları zorluklardan dolayı ek olarak esnaflık da yaptığını ama esnaf olarak da zorluklara düştüklerini söyledi. Kaçar bir an önce çözüm üretilmesi gerektiğini dile getirerek hem esnaf hem de çiftçi olarak yaladıkları sıkıntıları dile getirdi. Artan enerji masraflarından dolayı ürünlere sürekli zam yapıldığından yakınan Kaçar, fiyatların nerede duracağını bilmedikleri için büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi:

’Kaçar:”Şu an itibarı ile her şey sıkıntı zaten. Mal temini yapamıyoruz. Yaptığımız zaman da satmış olduğumuz malın fiyatını bir anda hızlı bir zam geliyor, hızlı zamlanmadan dolayı da satmış olduğumuz malı yerine koyamıyoruz. Artı gelen enerji mastaflarından dolayı geçen yıl 40 lira vermiş olduğumuz fatura şu anda 400 -500 lira civarında geliyor. Bunun dışında da şu anda mal tedarikinde de sıkıntılar var.”

Daha önceden de ekonomik krizler yaşadık.Ama en azından önümüzü görebiliyorduk.Bir iki ayda toparlanıyorduk.Ne yazık ki şu anda belirsizlik devam ediyor.

Birçok müşterimiz hiç bir şey almadan çıkıp gidiyor. Fiyat soruyorlar. Geçen yıl 50 liraya aldığı malı, şu an 200-250 liraya kadar çıktı fiyatları. Dolayısı ile almak isteyen kişiler alamıyorlar. Çünkü gelirler hemen sabite yakın kaldı. Hani denildi ya. Dolarla mı maaş alıyorsunuz? Biz dolarla maaş almıyoruz. Esnaflar da öyle, çalışanlar da öyle. Ama harcamaları dolarla yapıyoruz. Harcamalarımızı dolarla yapınca sıkıntılar bu şekilde yaşanıyor. Bizim almış olduğumuz  malzemeyi dolarla hesaplıyorlar.Vatandaş dolarla maaş almıyor ama giderlerin tümü dolarla hesaplanıyor.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com