Ana Sayfa Uncategorized 27 Mart 2022 566 Görüntüleme

KANGAL :MİLLET GEÇİM DERDİNDE, CUMHUR İTTİFAKI SEÇİM DERDİNDE

AK Parti ve MHP’li milletvekillerinin ortak imzasıyla hazırlanan Milletvekili Seçimi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Anayasa Komisyonunda kabul edildi.Konuya ilişkin olarak açıklama yapan DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal her iki partinin en son 2018 seçimlerinde aldıkları oyları esas alarak böyle bir yasa hazırlandığını dile getirerek bunun Cumhur İttifakı için büyük bir yanılgı olduğunu dile getirdi.
Açıklamasında Cumhur İttifakı’nın milletin problemlerine çözüm bulamadığı gibi bir de toplumu ötekileştirici dil kullandığını ve oyların da her geçen gün eridiğini ifade eden Kangal, Cumhur İttifakının seçim kanununu düşünmek yerine milletin geçim derdiyle uğraşsaydı zaten kanuni bir düzenlemeye ihtiyaçlarının olmayacağını söyledi. Kangal açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
ELBETTE Kİ SEÇİM YASASI TEMSİLDE ADALETİ SAĞLAMIYOR
‘’DEVA Partisi olarak kurulduğumuz ilk günden beri söylediğimiz gibi ülkemizi yönetmeye talibiz ve seçim barajı gibi bir endişemiz de yoktur. Seçim yasasında temsilde adalet olmadığını parti programımızda belirtmiştik. Aynı zamanda parti programımızda seçim barajının düşürülmesi ve seçim bölgesinin daraltılması gerektiğini savunduğumuz için her türlü düzenlemenin yapılmasını zaten taahhüt ediyoruz. Seçim barajının yüzde 10’dan yüzde 7’ye düşürülmesini olumlu bir adım olarak görüyor ancak yeterli bulmuyoruz. DEVA Partisi olarak toplumun her kesiminin ve her bireyin oyunun TBMM’ye yansımasını istiyoruz. Bu yönde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
CUMHUR İTTİFAKI’NIN ASIL AMACI ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE DE SAYISAL ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KORUMAK
Seçim kanununda yapılmak istenen değişiklikle birlikte Cumhur İttifakı’nın asıl amacı, yapılacak olan seçimlerde TBMM’deki sayısal üstünlüğünü koruma amaçlı olduğu görülmektedir. Bu kanun teklifinin içeriğine bakacak olursak her iki partinin de milleti düşünmediği ve sadece kendi koltuklarını korumak olduğu anlaşılıyor. Ancak bu çabanın beyhude olduğunu düşünüyoruz.
TOPLUM MÜHENDİSLİĞİNİ ÇOK İYİ BİLEN İKTİDAR ŞİMDİ DE SEÇİM MÜHENDİSLİĞİ YAPIYOR
Cumhur İttifakı, önümüzdeki seçimi yürürlükte olan seçim kanununa göre kazanamayacağını anlayınca çözüm olarak seçim kanununu değiştirmekte görmüştür. Mevcut iktidar ve ortakları 2018 Genel Seçimleri’nde ve 2019 Yerel Seçimleri’nde de farklı düşünmüş olacak ki o günün şartlarına göre seçim yasası düzenlemesi yapmıştı. Şimdi ise daha farklı hatta birbirine zıt olan bir seçim yasası teklifi getirmiştir. Hâlbuki önümüzdeki seçim, seçim mühendisliğiyle kazanılacak bir seçim değildir. İktidar partisi ve ortağı ne yaparlarsa yapsınlar seçimlerde istedikleri sonucu elde edemeyeceklerdir. Bu çalışmalar, iktidarı kaybetme korkusundan kaynaklanmaktadır.
MİLLET İRADESİNE SAYGISIZLIKTIR
DEVA Partisi olarak bu seçim çalışmasının MHP’nin isteği ile yapılmak istendiğini söyleyebiliriz. Ancak AKP’nin de desteği ile yapılan bu seçim düzenlemesini millet iradesine bir saygısızlık olarak görüyoruz. Kapalı kapılar arkasında değişiklikler planlayarak seçim kazanmaya çalışan, masa başında seçim mühendisliği yapan ve millet iradesinden ümidini kesen iktidar ve ortakları unutmamalıdır ki yapılacak seçimde milletimizden gereken cevabı sandıkta alacaklardır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Tema Tasarım | Osgaka.com